Previziuni sumbre ale BNR. Brexitul ne lovește rău la buzunar

Ultima actualizare:

    Ieșirea Marii Britanii din UE ar duce la scăderea monedei noastre
Ieșirea Marii Britanii din UE ar duce la scăderea monedei noastre

Marea Brianie decide joi (23 iunie) nu doar soarta Regatului, ci a întregii Europe. În jur de 46 de milioane de britanici sunt așteptați la urne ca să spună dacă vor sau nu să părăsească UE. Un vot „pentru” ne va afecta economia.

Un Brexit va afecta economic România în primul rând prin reducerea sumelor trimise de românii care muncesc în Regatul Unit, dar şi prin scăderea bugetului Comisiei Europene, din care sunt puse la dispoziţie fondurile europene alocate României, consideră economiştii consultaţi de News.ro. Acesta este cel mai grav pericol pentru noi, românii, care ne va paște în următorii cinci ani. Fonduri mai puține înseamnă lucrări neduse la bun sfârșit și stagnarea dezvoltării țării noastre.

Vor fi scumpiri pe toate planurile

Pe termen scurt, leul se va devaloriza şi bursa va scădea, ceea ce va duce la scumpiri pe toate planurile. Reprezentanții BNR spun că vor interveni pentru a preveni o depreciere prea mare a leului, potrivit unei analize Erste Bank. Dacă britanicii aleg să rămână membrii UE, leul ar putea să recupereze o parte din pierderile recente. Scorul între „pro” și „contra” Brexitului este unul strâns, diferența fiind de doar 1%. Urnele sunt deschise până la ora 22.00.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net