Administraţia locală din Sibiu a instituit sechestru pe o clădire folosită drept lăcaş de cult de Biserica Creştină după Evanghelie „Biruinţa“. Aceasta a acumulat datorii la bugetul local din cauza neplăţii impozitelor, de care enoriaşii susţin că trebuie scutiţi.


Clădirea e o fostă hală a unei întreprinderi de confecţii din apropierea centrului istoric al Sibiului. Reprezentanţii Bisericii “Biruinţa” au cumpărat clădirea în 2012, au reabilitat-o, iar în 2014 a avut loc primul serviciu religios, scrie adevarul.ro. La începutul săptămânii, Direcţia Fiscală de la Primăria Sibiu a publicat un anunţ privind procesul verbal de sechestru asupra clădirii în discuţie.

„S-a ajuns la aproximativ 150.000 de lei, cu tot cu penalităţi. Plus că ne-au luat din conturi tot ceea ce am avut. Se poate trece la prigoană religioasă pentru cultele minoritare, altele decât cel ortodox“, susţine pastorul bisericii, Teodor Dobrin. Biserica “Biruinţa” din Sibiu are 250 de membri adulţi, cărora li se alătură şi mulţi copii.  

 

loading...
Loading...