„Prima Casă” scumpește apartamentele. Prețurile ar putea crește cu până la 7%

Ultima actualizare:

    Cererea mare va crește prețul locuințelor mai ales în marile orașe
Cererea mare va crește prețul locuințelor mai ales în marile orașe

Cererea ridicată în contextul alocării de noi fonduri pentru programul „Prima Casă” ar putea să ducă la o nouă majorare a prețurilor locuințelor, în medie cu 5-7%, a declarat pentru news.ro Gabriel Voicu, reprezentantul companiei de consultanță imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Un alt motiv pentru creșterea prețurilor este majorarea costurilor de dezvoltare, de la prețurile terenurilor la cele ale materialelor de construcții și ale forței de muncă, estimează consultantul. Potrivit acestuia, anul 2017 a debutatîntr-un climat general semnificativ mai favorabil față de 2016, când începutul de an a fost marcat de incertitudinile privind Legea dării în plată șiepuizarea rapidă a fondurilor din programul „Prima Casă”.

Normele metodologice pentru „Prima Casă” din 2017 au fost adoptate în 27 februarie prin Hotărâre de Guvern, care prevede că locuințele supuse consolidării sau reducerii riscului seismic cu cinci ani înainte de contractarea creditului sunt asimilate locuințelor noi.

Programul „Prima Casă” 2017 va avea alocat, conform strategiei, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou alocat de Gucvern, iar 175,5 milioane de lei este partea nefolosită din plafonul pe anul 2016. În acest context, analistul imobiliar susține că este posibil să se înregistreze majorări de prețuri pe piața rezidențială. „Este posibil să înregistrăm noi vârfuri de cerere pe segmental „Prima Casă”, vârfuri care ar putea să ducă la creșteri punctuale de prețuri. În ansamblu, asistăm la o dezvoltare a pieței rezidențiale, o majorare a ponderii proiectelor middle market (segment pe care prețurile medii de tranzacționare sunt cuprinse între 1.100 și 1.300 de euro metrul pătrat util) în totatul ofertei noi și la o diversificare a metodelor de achiziție”, a mai declata Gabriel Voicu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net