Prima confruntare. Câte cuvinte au spus Ponta şi Iohannis marţi seară

Ultima actualizare:

    Ambii candidați au vorbit mult, însă pe lângă subiectele de interes ale votanților (foto: Click!)
Ambii candidați au vorbit mult, însă pe lângă subiectele de interes ale votanților (foto: Click!)

În prima confruntare dintre cei doi candidați la președinție, Victor Ponta și Klaus Iohannis, s-a vorbit din belșug, chiar dacă adesea fără rost. Victor Ponta a fost, de departe, cel mai vorbăreț, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, s-a remarcat prin zâmbetul său rece.

La prima lor apariție televizată din postura de adversari în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta și Klaus Iohannis, au folosit circa 10.000 de cuvinte pentru a se contracara ori pentru a-și expune programul electoral. Cel care a vorbit cel mai mult a fost candidatul PSD, Victor Ponta, care a rostit 5.776 de cuvinte, arată o analiză a Mediafax. Contracandidatul său, Klaus Iohannis, a fost mai tăcut, rostind doar 4.214 cuvinte. Reprezentantul ACL s-a remarcat și prin zâmbetul rece, tăios, afișat în momentele în care a fost incapabil să contracareze reacțile „obraznice” ale adversarului său.

Conform aceleiași monitprizări, Klaus Iohannis a folosit de două ori cuvântul „minţiţi”, adresându-se lui Victor Ponta, în ambele situaţii referindu-se la acuzaţiile PSD potrivit cărora candidatul ACL ar intenţiona să taie pensiile. În cazul lui Victor Ponta, acesta a folosit de trei ori expresia „nu ştiţi” şi de două ori „nu ştie”, referindu-se la contracandidatul său. Acuzaţiile directe pentru Iohannis au fost legate de faptul că acesta nu ar şti câte secţii de votare sunt în Germania, cât este pensia medie şi cât este punctul de TVA. Tot vizându-l pe Iohannis au fost şi afirmaţiile premierului conform cărora acesta „nu ştie” câţi români au votat în diaspora şi câţi pensionari sunt.

Victor Ponta a avut 230 replici şi intervenţii, în timp ce Klaus Iohannis a avut 160. Ponta a folosit de 14 ori cuvântul „respect” sau variante ale acestuia, iar Iohannis de trei ori.

De asemenea, numele actualului şef al statului, Traian Băsescu, a fost invocat în timpul dezbaterii de 12 ori - de 11 ori de către Victor Ponta.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net