Prima «mămică fugară», găsită după poza făcută în spital

Ultima actualizare:

La fiecare internare, viitoarele mame care se prezintă la spital fără actul de identitate sunt fotografiate. Nu pentru propriul lor album, ci pentru registrul spitalului.

În acest fel vor fi găsite mult mai uşor în cazul în care le dă prin cap să îşi părăsească bebeluşul în spital. Aşa s-a întâmplat şi cu Ionel, un băieţel care a venit pe lume în urmă cu patru săptămâni, şi care a fost abandonat la câteva zile după naştere.

Tânăra locuieşte în satul Fânaţe, un sat rupt de lume, şi mai are acasă trei copii. Bărbatul ei lucrează cu ziua pe la oamenii din sat, iar ea stă acasă cu copiii.

Se descurcă greu cu banii şi spune că i-a fost milă de cel mic să-l aducă acasă, să se chinuie cu el. S-a furişat din spital înainte cu o zi de externare şi a fugit acasă fără bebeluş. Noroc cu pozele. Mama a fost identificată şi convinsă de asistenţii sociali să îl ia acasă pe micuţ.

„Nu am vrut neapărat să îl las. Dar când am văzut că e foarte mic, m-am gândit că nu pot să îl îngrijesc. Acum, dacă mă gândesc bine, era păcat ce făceam, că doar tot sufletul meu era", a declarat femeia în vârstă de 28 de ani, care a vrut să îşi păstreze anonimatul.

Acum mămica şi copilul se simt bine împreună. Ca să se acomodeze unul cu celălalt, o vreme, vor locui în Centrul Materna din Târgu-Mureş. Aici, fiecare mămică este învăţată să relaţioneze cu puiul ei.

Click!spune

Anul trecut, la Maternitatea Veche din Târgu-Mureş au fost abandonaţi 19 copii, iar anul acesta, doar cinci. Mamele se sperie mai ales când au de-a face cu copii născuţi prematur, care au nevoie de îngrijiri speciale.

În cele mai multe cazuri, femeile care îşi abandonează copiii la naştere sunt necăsătorite, iar 60% dintre cele care renunţă la bebeluş au vârste sub 20 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net