Prima minivacanță de vară, primul haos!

Ultima actualizare:

    Aşa arăta ieri plaja  din Vama Veche (stânga). Drumul spre mare,  un coşmar. Maşinile mergeau bară la bară (dreapta)
Aşa arăta ieri plaja din Vama Veche (stânga). Drumul spre mare, un coşmar. Maşinile mergeau bară la bară (dreapta)

Trei zile libere, umplute cu distracţie, dar şi cu nervi! Pentru că luni sunt Rusaliile, dar şi pentru că prima caniculă a verii e greu de suportat printre betoane, românii au dat fuga pe Litoral sau la munte. Visul de a ajunge la mare sau într-o pădure răcoroasă s-a „împotmolit” însă pe şoşelele super­aglomerate.

Drumul spre staţiunile de pe Valea Prahovei a fost sâmbătă un coşmar. Pe DN1, de exemplu, conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Prahova, între Nistoreşti şi Comarnic, sute de maşini stăteau în coadă. Nu s-a circulat cu mai mult de 30 km la oră. În staţiuni, şi mai rău, mai ales că mulţi se străduiau să găseau şi câte un loc de parcare. Reprezentanţii operatorilor din turism spun că majoritatea celor veniţi la munte se relaxează o zi şi apoi revin acasă. Conform news.ro, deşi unele hoteluri au venit cu oferte speciale pentru weekend-ul prelungit cu ziua de Rusalii, numărul rezervărilor pentru acest sfârşit de săptămână nu a crescut faţă de cel înregistrat într-un weekend obişnuit.

Şi drumul spre mare a fost sâmbătă o adevărată aventură: maşini multe, autostradă aglomerată, accidente şi probleme la achiziţionarea rovinietei. Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia rutieră a fost intensă pe sensul către Litoral al autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa, între kilometrii 52 şi 58 traficul fiind îngreunat şi din cauza producerii unui accident rutier. În judeţul Constanţa, cel mai mare haos a fost în zona sensului giratoriu de la Agigea, unde automobiliştii care se deplasează către staţiunile de pe Litoral trec de la două benzi de circulaţie pe sens la una singură.

Pentru că un necaz nu vine niciodată singur, tot sâmbătă au fost şi probleme cu rovinieta. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că achiziţionarea rovinietei, precum şi plata taxei de trecere la podurile peste Dunăre, prin intermediul sistemului, erau oprite din cauza unei defecţiuni la sistem.CNADNR precizează că în perioada în care  sistemul nu funcţionează nu vor fi emise procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru cei surprinşi în trafic fără rovinietă/peaj.

Patricia de la Amadeus, la zăpadă, pe pârtia de schi

În timp ce România se topea de cald la temperaturi de peste 30 de grade, Patricia de la Amadeus era cu mănuşi, căciulă şi nasul roşu de frig, pe o pârtie din munţii Alpi. Ei i s-a făcut dor de iarnă, în mijlocul verii, astfel că a plecat într-o vacanţă în Elveţia, să se dea cu placa de snowboard. Alături de o gaşcă de prieteni, artista s-a cazat, timp de patru zile, în staţiunea montană Zermatt, singura în care se poate schia pe perioada întregului an. Într-adevăr, pârtiile erau impecabile, aerul rece şi proaspăt, iar vedeta noastră avea impresia că vine Crăciunul.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net