Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, italianul care vizitase România în perioada 18-22 februarie, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanţă unul faţă de celălalt au ieşit negative. Starea celorlalţi doi pacienţi testaţi pozitiv este staţionară, informează Grupul de Comunicare Strategică.


Pacientul numărul 1, italianul în vârstă de 71 de ani, care a vizitat teritoriul României în perioada 18-22 februarie, a fost declarat vindecat după ce au fost efectuate un rând de teste, la o diferenţă de 24 de ore. Bărbatul sosise în România în interes de afaceri, dar şi pentru a vizita rudele soţiei sale, iar când s-a întros în Italia a început să prezinte simptomele infecţiei cu coronavirus pentru ca ulterior să fie testat pozitiv.

Rudele soţiei sale din Gorj au fost obligate să rămână izolate timp de 14 zile pentru a transmite virusul, iar bărbatul a fost tratat în incinta unui spital din Italia. 

Starea celorlalţi doi pacienţi infectaţi cu coronavirus este staţionară, informează Grupul de Comunicare Strategică. Pacientul internat la Timişoara este asimptomatic, în timp ce simptomele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate. 

Duminică, 1 martie, la nivel naţional, 49 de persoane se află în carantină, iar un alt număr de 7893 se află în izolare la domiciliu. Faţă de cifrele comunicate sâmbătă, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse iniţial în izolare au ieşit din perioada de incubaţie a virusului, de 14 zile, informează news.ro.

Bărbatul din Maramureş, infectat cu coronavirus, nu a intrat în contact cu nimeni 

Prefectura Maramureș a transmis că bărbatul de 45 de ani a dat dovadă de prudență și a evitat contactul chiar și cu soția sa. Potrivit anchetei epidemiologice, bărbatul a constatat că are simptomele infectării cu virusul ucigaş aşadar s-a izolat într-o cameră şi a sunat la 112. El a fost transportat la spital şi internat la Clinica de Boli Infecţioase. El nu a spus adevărul medicilor, în primă instanţă susţinând că se întoarce dintr-o zonă a Italiei în care nu s-au înregistrat până în prezent cazuri de COVID-19. În prezent, bărbatul se află în carantină în Cluj-Napoca pentru următoarele 14 zile. După acest timp, el va fi testat din nou pentru a depista dacă mai este purtătorul virusului. 

 
 
Loading...