Prima reacție a Elenei Udrea după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Elena Udrea nu se aștepta să fie condamnată definitiv în dosarul Gala ButeFOTO: adevarul.ro
Elena Udrea nu se aștepta să fie condamnată definitiv în dosarul Gala ButeFOTO: adevarul.ro

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare marți, 5 iunie. Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă. Din Costa Rica, țara în care Udrea a cerut azil politic, fostul ministru al dezvoltării a transmis o primă reacție, pe contul personal de Facebook.

Elena Udrea, însărcinată în cinci luni și refugiată în Costa Rica, și-a luat un scurt răgaz pentru a decide ce va face după condamnarea definitivă din dosarul Gala Bute. Politicianul nu se aștepta să fie condamnată astăzi. Recent, Udrea și-a exprimat speranța că dosarul va fi trimis spre rejudecare.

”Mulțumesc tuturor celor care ați crezut și credeți în dreptatea mea, tuturor celor care m-ați susținut, mă susțineți, v-ați rugat și vă rugați pentru mine! Mulțumesc presei care a dus și duce o luptă mai aprigă și mai determinată pentru adevăr și oprirea abuzurilor din România, decât o duc aleșii poporului, cei care ar avea obligația să o facă. Sistemul încă există și funcționează, Protocoalele și culoarele din justiție sunt în continuare eficiente, sunt încă judecători și procurori care execută ordinele și comenzile generalilor SRI. Până decid ce voi face în continuare, vă rog să acceptați că nu voi da nicio declarație. Doamne, ajută tuturor!”, a scris Elena Udrea pe contul personal de Facebook.

Elena Udrea a fost condamnată pentru luare de mită și abuz în serviciu

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au arătat în rechizitoriu că în 24 iunie 2011 a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa din prima instanţă, atât pentru Elena Udrea, cât şi pentru Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net