Prima reacție a lui Raed Arafat, după imaginile din Colectiv ținute ascunse. De ce a spus că nu va da explicații momentan

Ultima actualizare:

    Prima reacție a lui Raed Arafat, după imaginile din Colectiv ținute ascunseFoto: Facebook
Prima reacție a lui Raed Arafat, după imaginile din Colectiv ținute ascunseFoto: Facebook

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat, pe contul personal de Facebook, că va da „răspunsuri concrete” la toate întrebările legate de imaginile de la Colectiv care au ieșit recent la iveală, însă abia după ce vor fi comemorați cei patru ani de la tragedie și după trecerea perioadei electorale. Arafat susține că o ieșire publică a sa în această perioadă ar fi „un element perturbator”.

După ce ziarul „Libertatea” a intrat în posesia unor filmări realizate în noaptea tragediei din clubul bucureștean Colectiv, în urma urmăririi imaginilor respective, au fost sesizate mai multe nereguli cu privire la modul haotic în care autoritățile au operat în acele momente, acestea întărind și mai mult ideea potrivit căreia filmulețul dezastrului, de 20 minute și 40 de secunde, ar fi fost ascuns până acum tocmai pentru a nu fi tras nimeni la răspundere în acest sens. 

Așa cum era și de așteptat, Raed Arafat a avut o primă reacție după ieșirea la iveală la imaginilor cutremurătoare, care au arătat cât de nepregătite au fost autoritățile pentru o astfel de situație. Acesta a spus că are „răspunsuri concrete”, dar le prezintă după alegeri, deoarece, „eventualele sale ieșiri publice ar fi un element perturbator”. 

Într-un mesaj publicat în mediul online, Raed Arafat spune explicit că el le-a solicitat celor de la IGSU să explice și să răspundă acuzațiilor generate de publicarea imaginilor de la intervenția la clubul Colectiv. Arafat neagă, de asemenea, că ar fi contribuit la ascunderea acestor imagini.

„Apreciez că informațiile prezentate de colegii pompieri în cadrul conferinței de presă sunt realiste și corect expuse. Știu că se așteaptă să ies personal să explic mai multe aspecte, mai ales că acuzațiile că aș fi ascuns și eu imaginile au fost lansate în public și continuă să fie difuzate în pofida faptului că și conducerea IGSU, dar și domnul gen. (r) Pop, au afirmat că aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte, nu puteam să ascund ce nu aveam”, a scris Raed Arafat.

Secretarul de stat al MAI precizează că nu va da explicații legate de imaginile publicate până după alegerile prezidențiale. „Având în vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emoțional major care trebuie respectat, dar și faptul că se desfășoară procesul electoral pentru alegerea președintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele ieșiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente”, a mai scris Raed Arafat.

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde, filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București-Ilfov, despre care se vehiculează că au ascunse de superiorii lui. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net