Prima remaniere guvernamentală: 4 miniştri au depus jurământul

Ultima actualizare:

    Mihai Tudose se reîntoarce la Ministerul economiei
Mihai Tudose se reîntoarce la Ministerul economiei

Patru miniştri ai cabinetului Grindeanu au depus, joi, la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii, jurământul de învestire. Astfel, Tudorel Toader a devenit ministru al Justiţiei, Mihai Tudose se întoarce la şefia ministerului Economiei, Alexandru Petrescu a fost numit la Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, iar Rovana Plumb este ministrul Fondurilor Europene.

După depunerea jurământului de învestitură, preşedintele Klaus Iohannis le-a urat noilor veniţi suces. “Succes, să aveţi un mandat bun! Înţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale. Vă doresc să reuşiţi să transformaţi acest guvern într-o echipă puternică, care să guverneze eficient, în interesul României şi în interesul românilor".

Preşedintele Klaus Iohannis a profitat de moment pentru a face un anunţ mult aşteptat de foarte mulţi români. ”Am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi: legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situaţiei”, i-a spus preşedintele premierului Sorin Grindeanu, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi "pentru" şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi "pentru" şi trei abţineri. Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net