Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) a scos la licitație cel mai mare contract pentru o lucrare de infrastructură. Este vorba despre lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești, cel dintre Cornetu și Tigveni, în lungime de 37,4 km, care costă 5,8 milioane de lei. Este prima autostradă săpată în munte.


 

Prima autostradă săpată în munte a fost lansată în România. Anunțul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu -Tigveni, din Autostrada Sibiu -Pitești, a fost publicat pe SEAP.

Vorbim despre cel mai dificil tronson, care se întinde pe 37,4 km, care este estimat să costă între 5,3 – 5,8 miliarde de lei fără TVA.

Prima autostradă săpată în muntea, scosă la licitație. Lotul 3 Sibiu-Pitești costă 5,8 milioane de lei

Potrivit CNAIR, vor fi construite un tunel de 1,7 kilometri, 48 de poduri și viaducte de autostradă, un ecoduct și multe lucrări de amenajare.

harta-tarseu-autostrada-sibiu-pitesti.jpg

Așa arată harta traseului Autostrăzii Sibiu-Pitești
Așa arată harta traseului Autostrăzii Sibiu-Pitești
Foto: CNAIR

Anunțul de licitație prevede o durată de proiectare de 12 luni și 45 de luni de execuție. Procedura va parcurge două etape: va exista o preselecție a constructorilor, care trebuie să demonstreze că au expertiză și experiență în astfel de lucrări complicate, mai ales tuneluri și viaducte.

Data limită de depunere a ofertelor este 10 noiembrie 2020.

Autostrada Sibiu-Pitești va avea peste 122 km

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 loturi, va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

Recent, Comisia Europeană a aprobat finanțarea cu 875,5 milioane de euro pentru autostrada Sibiu-Pitești din fondul de coeziune. Ar fi bani suficienți pentru a acoperi construcția loturilor 1,4 și 5, din care patru nu este încă încredințat.

Cele mai grele segmente, 2 și 3, ar putea să coste împreună peste 7 milioane de lei. Sunt și cele mai lungi, peste 30 de kilometri fiecare, și cele mai dificile, cu profil de munte.

În prezent, România are o rețea de autostrăzi de 883,9 km, inclusiv cu cei 17,9 km din Autostrada Transilvania, inaugurați acum o săptămână.  

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/astazi-se-deschid-18-km-din-autostrada-transilvania-intre-iernut-si-chetani-cati-km

 

 

 

 
 
Loading...