Prima zi de audieri pentru miniştrii Cabinetului Cîţu. Aviz pozitiv surprinzător pentru Costel Alexe la Mediu

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu începe de marți bătălia pentru a primi învestitura Parlamentului
Florin Cîțu începe de marți bătălia pentru a primi învestitura Parlamentului

Şedinţele comune ale comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de membru al Guvernului au început marţi, la ora 10.00. Din oră în oră sunt audiați șase membri ai Cabinetului Câțu. Până acum doar doi candidați au primit aviz pozitiv: cel de la Apărare, Nicolae Ciucă și surprinzător Mediu, Costel Alexe

Prima zi de audieri pentru miniştrii Cabinetului Cîţu a început, marţi, la ora 10.00, cu Nicolae Ciucă, propus la Apărare. Potrivit news.ro, mai sunt programaţi Lucian-Ovidiu Heiuş, propus la Finanţe, Costel Alexe, propus la Mediu, Cătălin Predoiu, propus la Justiţie, Adrian Oros, propus la Agricultură, şi Ion Ştefan, propus la Dezvoltare. Audierile vor continua miercuri şi joi, iar la începutul săptămânii viitoare va fi stabilită data votului în Parlament. Audierile candidaţilor vor continua în zilele de miercuri şi joi, iar la începutul săptămânii viitoare va avea loc o nouă şedinţă a conducerii Camerelor în care va fi stabilită data plenului reunit pentru votul de învestitură a Guvernului Cîţu.

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării a primit aviz pozitiv

Nicolae Ciucă, propus ministru al Apărării Naţionale, a afirmat, marţi, la audierea în comisiile parlamentare, că în privinţa posibilului val de migranţi din Turcia, MApN va sprijini intervenţia celor de la Ministerului Afacerilor Interne, acest minister având rolul principal pe partea de migraţie. Ciucă a primit aviz pozitiv, primind 14 voturi "pentru" şi şase "împotrivă". De altfel, Nicolae Ciucă a fost unul dintre puţinii miniştri care au primit aviz pozitiv la ultimele audieri, încheiate în 20 februarie. 

Ministrul propus al Finanţelor, Lucian-Ovidiu Heiuş, aviz negativ

Lucian Ovidiu Heiuș a fost avizat negativ în comisii, după ce a primit 15 voturi pentru, 3 împotrivă şi 19 abţineri. Heiuș a afirmat, în cadrul audierilor din cadrul comisiilor parlamentare, că va cere premierului Florin Cîţu, în prima şedinţă de Guvern, un comitet care să analizeze influenţa epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti. El a garantat că nu va mări niciun impozit şi nicio taxă în acest an. În plus, el a spus că doreşte modificarea Codului fiscal şi a celui de procedură fiscală, în contextul în care evaziunea fiscală este o mare problemă în România.

Ministrul Mediului, Costel Alexe a primit surprinzător aviz favorabil

Ministrul Mediului, Costel Alexe, respins de fiecare dată până acum în urma audierilor pentru guvernele Orban 1 și 2, a primit acum aviz favorabil. În comisie el a primit 19 voturi pentru și 18 împotrivă. Alexe a avut mai multe contre în timpul audierilor cu reprezentanții PSD Doina Pană și Daniel Zamfir care i-au reproșat că se ocupă mai mult de imagine decât de protecția mediului. Ei i-au cerut să nu mai atace primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și să descopere poluare și în alte orașe.

Ministrul desemnat al Justiției, Cătălin Predoiu, aviz negativ

Cătălin Predoiu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Justiției în Cabinetul Cîțu, a fost avizat negativ, marți, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, cu 27 de voturi „pentru”, 38 de voturi „împotrivă” și 12 „abțineri”.

Citiți și

Florin Cîţu, desemnat premier de Klaus Iohannis

Cine este Florin Cîțu, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net