Primar mort pe scările unui spital fără medic de gardă

Ultima actualizare:

    Toader Leampăr, în vârstă de 57 de ani, primarul comunei Vornicei, judeţul Botoşani, a murit ieri după-amiază (4 iulie) pe treptele spitalului din SăveniFoto: ziaruldeiasi.ro
Toader Leampăr, în vârstă de 57 de ani, primarul comunei Vornicei, judeţul Botoşani, a murit ieri după-amiază (4 iulie) pe treptele spitalului din SăveniFoto: ziaruldeiasi.ro

Toader Leampăr, în vârstă de 57 de ani, primarul comunei Vornicei, judeţul Botoşani, a murit ieri după-amiază (4 iulie) în condiţii revoltătoare. I s-a făcut rău în orașul Săveni și s-a dus la spital, dar nu a găsit nici un medic. Omul s-a prăbușit, iar când a venit Ambulanța, după 40 de minute, medicii nu l-au mai putut salva.

Revoltător! Se moare cu zile în România! Toader Leampăr, în vârstă de 57 de ani, primarul comunei Vornicei, judeţul Botoşani, a murit ieri după-amiază (4 iulie). Acestuia i s-a făcut rău în timp ce era în orașul Săveni, cu câteva treburi administrative, scrie monitorulbt.ro.

Ca orice om care are o problemă de sănătate, Toader Leampăr a decis să apeleze la ajutorul cadrelor medicale de la Secţia Săveni a Spitalului Judeţean Botoşani, fostul Spital Orăşenesc Săveni. Bărbatul s-a urcat în maşina personală, a mers la spital, unde, spre surprinderea acestuia, camera de gardă era închisă, medicii şi asistentele fiind în concediu, iar pe secţia de medicină internă erau doar câţiva asistenţi, medicul fiind, de asemenea, în concediu.

Bărbatul şi-a sunat apropiaţii şi le-a spus că a fost consultat de o asistentă, care i-a făcut un EKG şi i-a spus să stea liniştit deoarece nu are nimic. Bărbatul s-a ridicat şi a decis să plece să îşi continue activitatea pentru care a venit. A mai apucat să facă câţiva paşi, iar pe scările spitalului, s-a prăbuşit inconştient.

Localnicii din Săveni spun că din cauza faptului că niciun medic nu era prezent în spital, primarul a fost consultat de o asistentă.   „I-au luat o glicemie şi i s-a făcut un EKG. La un moment dat, bărbatul a plecat, însă a căzut pe scări şi şi-a pierdut cunoştinţa. În spital erau două asistente şi o infirmieră. Au sunat la ambulanţă şi a venit salvarea. L-au resucitat aproximativ 50 de minute, dar a fost în zadar” a spus Elvira Sologon, fostă angajată a Spitalului din Săveni, citată de adevarul.ro.

Atât localnicii, cât şi primarul oraşului Săveni, Relu Tîrzioru, sunt revoltaţi de ceea ce s-a întâmplat, Acesta din urmă cere ca cei responsabili să fie traşi la răspundere.

Camera de gardă de la Spitalul Orăşenesc din Săveni a fost închisă începând cu data de 26 iunie şi va fi redeschisă, conform unui anunţ postat pe uşa spitalului, în 10 iulie.

Citește și

5 bacterii care te ucid în spitale

O pacientă infectată în spital va primi daune de 50.000 de lei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net