Primăria cu edil sinucigaş este datoare vândută

Ultima actualizare:

    Acesta este podul pentru  care primarul avea proces  cu firma constructoare
Acesta este podul pentru care primarul avea proces cu firma constructoare

Cazul sinuciderii lui Gheorghe Popa (60 de ani), primarul din Tetoiu-Vâlcea care s-a spânzurat marţi dimineaţă, a scos la iveală hibe în administraţia locală în legătură cu cele două poduri care s-au construit în comună.

SC Ro Construct Center SRL Piteşti a înscris date nereale în situaţiile aferente construcţiei a două poduri din localitatea Tetoiu, respectiv cantităţi de materiale al căror consum nu se justifică sau suplimentarea unor lucrări pentru care nu s-a putut face dovada executării lor. Prejudiciul total estimat este de 292 mii lei", se arată în Raportul Curţii de Conturi.

Constructorul podurilor este însă de o altă părere. „Este greşit cum au calculat cei de la Curtea de Conturi. Primul pod din comună l-am finalizat, dar nu a fost făcută recepţia. S-a încheiat doar un proces verbal de predare-primire. La cel de-al doilea, din Măneasa, care făcea parte din acelaşi proiect, noi am efectuat lucrări în avans în valoare de 450-460 mii lei, dar Primăria Tetoiu nu ne-a decontat aceşti bani, motiv pentru care am şi oprit lucrările. La terminarea celui de-al doilea pod, ar fi urmat să reglăm aceste sume şi dacă scădeam suma care a avansat-o Curtea de Conturi, tot mai are să ne dea Primăria din Tetoiu destui bani", a spus Şerban Roşulescu, directorul firmei de constucţii.

Dacă din lucrările în valoare de 460.000 lei făcute în avans, constructorul ar scădea suma de 292.000 lei, cât a constatat Curtea de Conturi ca fiind „execuţii fictive", Primăria tot ar mai fi datoare cu 168.000 de lei. Primarul Gheorghe Popa nu a suportat faptul că a ajuns să se judece în instanţă şi s-a sinucis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net