Ședință importantă joi la Primăria Capitalei. Consiliul General al Capitalei va da undă verde autorităților din sectorul 1, să se asocieze cu administratorii Romexpo, pentru a transforma Pavilionul Central într-o sală polivalentă. Este vorba de un proiect care prevede crearea celei mai mari săli pentru activități culturale și sportive din România


Proiectul deja există, iar reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României, administratorii Romexpo, caută parteneri. Acesta prevede consolidarea pavilionului, montarea de tribune pentru primirea a aproximativ 15.000 de spectatori. Ideea a cucerit-o pe Gabriela Firea, care în noiembrie 2016, la câteva luni de la preluarea mandatului de primar general semna un protocol în acest scop cu președintele CCIR, Mihai Daraban. Sala avea stabilit și numele. Nadia Comâneci, în semn de omagiu pentru marea gimnastă, considerată unul dintre cei mari sportivi pe care i-a dat vreodată România.

Au trecut 17 luni și nu s-a întâmplat nimic, Pavilionul Central al Romexpo stă mai mult gol și se degradează în ritm accelerat. Primăria sectorului 1 vrea să preia rolul Municipalității și să deblocheze amenajarea sălii. Specialiștii spun că dacă există banii necesari, sala va fi amenajată în maximum un an și jumătate. Suma necesară nu este însă de neglijat: estimarile Camerei de Comerț și Industrie indică un necesar de fonduri de 30 de milioane de euro.

 
 
Loading...