Primărie din Alba, obligată să plătească daune morale de 10.000 de lei unui cetăţean care a fost muşcat de un câine comunitar

Ultima actualizare:

    Primăria Abrud, județul AlbaFoto: abrudinfo.ro
Primăria Abrud, județul AlbaFoto: abrudinfo.ro

Un bărbat din Abrud, județul Alba, a câștigat în instanță procesul cu primăria din localitate, în urma căruia trebuie să primească 10.000 de lei. Acesta a dat în judecată instituția după ce a fost mușcat de un câine fără stăpân.

Incidentul s-a petrecut pe 23 noiembrie 2018. Bărbatul a fost muşcat de un câine comunitar de gamba piciorului drept, în timp ce se plimba pe o stradă din oraș. A mers la Serviciul de Medicină Legală din Alba Iulia, iar după expertiza medicului legist a primit un certificat care atesta că a fost muşcat de un câine şi că are nevoie de 14 zile de îngrjiri medicale, la care se adaugat o schemă de vaccinare antirabică, scrie adevarul.ro.

Iniţial, victima a înregistrat o cerere la ”Primăria Abrud sub numărul 7684 din 5 martie 2019 în conţinutul căreia se prezintă starea de fapt pe care o consideră reală în legătură cu incidentul din data de 23 noiembrie 2018, solicitând să fie reparat prejudiciul suferit”.  

”Câinele era proprietatea localității”

Primăria a solicitat reclamantului să depună documentele doveditoare eliberate de medicul veterinar, să facă dovada că respectivul câine era unul comunitar şi să depună actele doveditoare privind tratamentul şi intervenţiile medicale suferite. În final, cetăţeanul a dat instituţia în judecată şi a cerut daune materiale de 1.101 lei, morale de 20.000 de lei, plus dobândă şi plata cheltuielilor de judecată. Magistraţii au reţinut că bărbatul chiar a fost muşcat de un câine fără stăpân. La proces au fost audiaţi şi doi martori care au confirmat incidentul.  

”Câinele care a cauzat prejudiciul pentru reclamant era un câine care circula liber în zone publice, astfel că era considerat ca fiind proprietatea localităţii şi se instituie obligaţia de a se răspunde pentru eventualul prejudiciu cauzat”, au hotărât magistraţii din Câmpeni.

Magistraţii au decis că bărbatul va fi despăgubit de Primăria Abrud cu 469,58 lei daune materiale (bani pe care i-a cheltuit pe benzină pentru a merge la Alba Iulia să îşi facă vaccinul antirabic) şi 10.000 lei, daune morale pentru că i-a fost lezată sănătatea. De asemenea, a mai obligat primăria la plata cheltuielilor de judecată în valoare de  3422,35 lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicarea către părţi.

Citește și: 

A câştigat procesul şi primăria îi face canalizare

Primăria Capitalei trebuie să îi plătească omului de afaceri Costel Costanda despăgubiri de 115 milioane de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net