Primarul Sorin Oprescu: Pistele pentru biciclişti vor fi adaptate, unde se poate, sau refăcute

Ultima actualizare:

    În Bucureşti bicicliştii au interzis chiar şi pe pistele destinate lor
În Bucureşti bicicliştii au interzis chiar şi pe pistele destinate lor

Edilul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarta azi, în cadrul conferinţei “Cities of tomorrow” că Municipalitatea va “adapta” actualele piste pentru biciclişti, “acolo unde se poate”, ori le va reface, informează agenţia Mediafax. Declaraţia vine în contextual în care cele mai multe piste din Bucureşti sunt imposibil de folosit din cauza obstacolelor de pe trasee.

Primarul Sorin Oprescu a vorbit despre cele mai importante proiecte din Capitală, arătând că, pe lângă proiectele de infrastructură rutieră, Municipalitatea va continua şi alte proiecte, inclusiv amenjarea de piste pentru biciclişti. Pentru aceasta, edilul general s-a deplasat în capitala Danemarcei, Copenhaga, pentru a primi sfaturi de la specialiştii de acolo.

Sorin Oprescu a recunoscut că Municipalitatea a investit bani degeaba în realizarea de trasee pentru biciclişti, însă afirmă că instituţia pe care o conduce va găsi soluţii pentru cei care se deplasează pe două roţi.

“Sigur, sunt şi pistele de biciclete care o perioadă au fost foarte bune, apoi am constatat că ne-am grăbit în anii 2006 - 2007, când aveam sarcini de la Uniunea Europeană - recomandări, nu sarcini - şi-am tras nişte piste de biciclete în Bucureşti cu copaci la mijloc”, a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Edilul Capitalei a precizat că a mers pentru consultanţă şi standarde la Conpenhaga, arătând că acolo unde se vor putea “adapta”, actualele piste vor fi adaptate, iar acolo unde nu se va putea face acest lucru, acestea vor fi refăcute.

În Capitală au fost realizate piste pentru biciclişti care însumează 117 kilometri, pentru care s-au cheltuit circa 10 milioane de euro. Aproape toate pistele au fost însă închise de Poliţia Rutieră pe motiv că au fost realizate ilegal şi fiindcă sunt periculoase pentru pietoni şi biciclişti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net