Primarul Timișoarei se opune carantinei de noapte în weekend: “Nu ar trebui să fie afectați cei vaccinați”

Ultima actualizare:

    Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că s-a vaccinat împotriva COVID-19Foto: Facebook
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că s-a vaccinat împotriva COVID-19Foto: Facebook

Timișoara intră în carantină de noapte în weekend, după ce rata de infectare Covid a depășit 4 la mia de locuitori. Primarul Dominic Fritz se opune măsurii.

Primarul municipiului Timișoara se opune carantinei de noapte în weekend, măsură care va intra în vigoare în localitate de vineri seară, 24 septembrie, anunțată deja de Florin Cîțu pentru localitățile unde rata de infectare trece de 4 la mia de locuitori. El a spus că ar fi descurajant să se impună restricții celor care au făcut vaccin anti-Covid, pentru că asta ar descuraja vaccinarea, scrie Digi24.

"Suntem în altă situație decât în primăvară. Avem o parte din populație vaccinată. Dacă ne uităm la situația din Spitalul Victor Babeș, 97% din internați sunt nevaccinați. De ce trebuie să impunem restricții de seară, de noapte, pentru vaccinați? Vaccinarea e singură soluție, trebuie să o încurajăm, nu să o descurajăm. Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții celor care au făcut vaccin? Nu ar trebui să fie afectați de restricții cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

De ce acum, de la 18.00, dintr-o dată, nici cu certificat verde nu pot intra la restaurant? Asta va dăuna grav revenirii economice, tocmai acum după această primavară grea? Nu putem intra iar cu restricții generale care să omoare economia. Nu se poate că cei cinstiți să fie pedepsiți cu restricții generaliste care descurajează vaccinarea", a declarat Dominic Fritz.

Carantină de noapte în weekend

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a actualizat miercuri restricțiile. Astfel, Timișoara întră intr-un nou scenariu în care se reinstituie carantină de noapte în weekend, între orele 20.00 și 5.00, iar vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se vor închide la orele 18.00.

Pentru a putea ieși din case noaptea, timișorenii vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net