Primarul unei comune din Botoșani hrănește 10 copii din Africa. Mâncarea unui puști e 60 de lei pe lună

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Inimă mare! Un primar dintr-o comună botoșăneană hrăneşte de aproape o lună zece copii din Africa. Lucian Borfotină donează lunar unei organizaţii ONU suma necesară pentru masa zilnică a copiilor africani din zonele de conflict sau din regiunile grav afectate de secetă şi sărăcie.

Are 38 de ani și este este primar al comunei Cristeşti, o comunitate de agricultori situată la aproximativ zece kilometri de orașul Botoşani. De aproximativ o lună, edilul comunei a început să devină interesat de soarta copiilor din Africa. Lucian Borfotină a fost sensibilizat de o serie de statistici publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dar şi de un îndemn al omului de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, proprietar al unui lanț fast – food și iniţiator al protestului #şîeu, vizând lipsa autostrăzilor în România,  

Impresionat de drama micuților

Primarul dezvăluie că totul a început în luna aprilie, când a văzut o postare a lui Mandachi, care făcea lobby pentru ajutorarea copiilor ce mor de foame în Africa. „Văzusem o postare pe Facebook la Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava. Era o postare despre cum poţi hrăni nişte copii flămânzi din Africa, atât de simplu, chiar şi de la distanţă. Totul printr-o aplicaţie“, explică Lucian Borfotină. După ce a văzut mesajul, a început să se intereseze despre acest subiect, mai ales că statisticile oficiale privind situaţia copiilor afectaţi de foamete în Africa l-au impresionat profund.

“Copiii aceia mor de foame”

”Unul din trei copii africani are creşterea fizică afectată, iar foamea provoacă aproape jumătate dintre decesele copiilor de pe continentul negru. Nouă copii africani din zece nu au parte de dieta minimă stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar doi din trei nu primesc mesele în mod regulat. Copiii aceia mor de foame. M-a cutremurat”, spune primarul din Cristeşti.  

“Nu este o avere”

În acel moment, Lucian Borfotină s-a hotărât să „adopte“ copii africani din zonele afectate de secetă sau de foamete: practic, să aibă grijă ca ei să poată beneficia măcar de masa zilnică. Acest lucru este posibil prin aplicaţia ”Sharethemeal”, patronată de Organizaţia Naţiunilor Unite „World Food Programe”. Astfel, cei care doresc să ajute aleg câţi copii vor să sprijine şi donează echivalentul unei mese zilnice pentru un puşti african, în concordanţă cu costurile din acea ţară şi diferenţa de curs valutar. Potrivit edilului, masa zilnică a unui singur copil, timp de o săptămână, este echivalentul a 14 lei. În momentul de faţă, Lucian Borfotină, care este și om de afaceri, donează bani pentru zece copii. Acesta şi-a îndemnat şi prietenii să cotizeze pentru masa copiilor.

”Îmi provoc prietenii și cunoștințele să «înfieze» nişte copii. Nu este o avere. Cu 14 lei poţi hrăni un copil o săptămână, cu 60 de lei îl poţi hrăni o lună. Hrana pentru un copil din Africa pentru un an costă 730 de lei”, anunță Lucian Borfotină.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net