Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la Institutul „Matei Balș” din Capitală, este primul român vaccinat împotriva Covid-19. Tânăra de 26 de ani se declară "privilegiată" și îi îndeamnă pe români "să vină să se vaccineze și să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți".


Prima persoană din România care a primit vaccinul împotriva Covid, duminică, 27 decembrie, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă. Alegerea ei este simbolică, pentru că Mihaela este membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

mihaela-anghel-id155656_inquam_photos_inquam_photos.jpg

Mihaela Anghel este primul român vaccinat împotriva COVID-19. Are 26 de ani și de 4 ani lucrează la "Matei Balș"
Inquam Photos / Andreea Alexandru

Mihaela Anghel este printre primele cadre medicale care au îngrijit primul pacient confirmat cu Covid-19 din România. Mai exact, pe tânărul de 25 de ani din Gorj, care a fost confirmat cu COVID-19 în luna februarie, după ce a intrat în contact cu un italian pozitiv. Mihaela Anghel are 26 de ani și lucrează de 4 ani la "Matei Balș. iată ce a declarat după momentul istoric la care a luat parte!

Primele declarații ale asistentei vaccinate

„Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum... Urmează să primesc următoarea doză în următoarele 21 de zile. Nu am stat deloc pe gânduri, când am auzit că vine vaccinul m-am gândit să mă vaccinez pentru că nu vreau să-i îmbolnăvesc pe cei dragi”, a declarat Mihaela Anghel.

Ea are și un mesaj pentru românii nehotărâți în ceea ce privește vaccinarea. „Le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze și să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți și să nu mai aștepte ei sau cei dragi să se îmbolnăvească pentru a înțelege că există această boală".

Citește și:

VIDEO Moment istoric! A început campania de vaccinare anti-COVID. Primul român vaccinat este o femeie

Medicul Valeriu Gheorghiţă, 7 informații esențiale despre vaccin. Sfatul dat românilor care refuză să se vaccineze

 

 
 
Loading...