Primele declarații ale unuia dintre administratorii clubului Bamboo: de la ce a pornit incendiul! Nu are legătură cu fumatul

Ultima actualizare:

    Avocatul susţine că incendiul ar fi pornit din fosta sala de fitnessFoto: DSU
Avocatul susţine că incendiul ar fi pornit din fosta sala de fitnessFoto: DSU

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață (21 ianuarie), în jurul orei 03.30, la clubul Bamboo din Capitală. 41 de persoane au ajuns la spital, intoxicați cu fum, dar și cu atacuri de panică și hipotermie. Martorii spun că au simțit miros de fum și au fost îndrumați spre ieșirea clubului. Cauzele incendiului încă nu au fost identicate, dar cel mai probabil s-a produs de la un scurtcircuit, la una dintre sălile de eveniment a clubului, potrivit mărturiilor unuia dintre administratorii de la Bamboo.

Au văzut moartea cu ochii. Un incendiu a distrus, sâmbătă dimineață, clubul Bamboo din București. Clădirea s-a prăbușit, iar 41 de persoane au fost transportate la spital, printre care și unul dintre administratorii clubului, care se afla în local în momentul izbucnirii incendiului. Acesta a ajuns la spital, împreună cu angajații clubului, după ce s-au intoxicat cu fum. Deși s-a vehiculat că totul s-a produs datorită faptului că persoanele erau lăsate să fumeze înăuntru, adevărul se pare că e altul. Surse din interiorul clubului au declarat, în exclusivitate, pentru Click!, că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, produs într-una dintre sălile de eveniment ale clubului Bamboo.

''Probabil a fost un scurtcircuit, la sala de alături care era închisă (n.r. sala de evenimente din interiorul clubului). Nu are legătură cu fumatul. Numai prostii. Focul a apărut pe ușa dintre club și sala de evenimente. Eu am văzut primul focul. Am intervenit împreună cu băieții de la pază, am stins ușa imediat, care era cuprinsă de flăcări, și apoi am deschis-o. Am văzut că ardea rău deja, am încercat să lichidăm focul, dar era prea mare. Am țipat să scoată lumea afară, când am văzut că nu se poate stinge. Ne-am asigurat că toată lumea a ieșit, apoi am ieșit și noi, Am inhalat foarte mult fum, de asta suntem în spital. Când am ieșit noi nu mai era nimeni înăuntru. Nimeni nu e în stare gravă. Sala de unde a luat foc era închisă, nimeni nu avea acces acolo, decât noi (n.r. administratorii)'', a declarat unul dintre administratorii clubului Bamboo.

Clubul nu avea autorizație de funcționare

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat, sâmbătă dimineață, într-un interviu telefonic acordat postului Digi24, că localul Bamboo nu avea autorizație de funcționare și că au primit inclusiv o amendă anul trecut. De asemenea, el a precizat că Bamboo nu a avut făcută o recepția a clădirii.  Mai mult, el susține că Bamboo funcționa mai mult „din bunăvoința autorităților locale”. Pe de altă parte, reprezentanții clubului susțin că au respectat toate normele legale.

„Autorizația de funcționare presupune autorizația de construire, dar și alte avize. Nu cred că au avut vreodată acte în regulă”, a mai spus viceprimarul Sectorului 2.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net