Primele declarații ale Vioricăi Dăncilă, după ce a fost desemnată premier

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă va ocupa funcția de premierFoto:Agerpres
Viorica Dăncilă va ocupa funcția de premierFoto:Agerpres

Președintele Klaus Iohannis a anunțat decizia sa în ceea ce privește persoana care va ocupa funcția de premier. A luat hotărârea de a o desemna pe Viorica Dăncilă. La scurt timp după anunț, Liviu Dragnea și viitorul premier au oferit niște declarații succinte.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a făcut o scurtă declarație după anunțul potrivit căruia Viorica Dăniclă va ocupa funcția de premier. "Președintele Iohannis a ales stabilitatea, în ciuda partidelor de opoziție. Apreciem asta și îi mulțumim. PSD și ALDE vor duce mai dparte programul de guvernare. Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, vom comprima, atât cât ne permite Constituția, regulamentele, astfel încât pe 29 ianuarie să avem votul de învestitură în Parlament. Luni va fi convocat Comitetul Executiv al PSD, pentru a stabili componența Guvernului. Am încredere în Dăncilă pentru că este o doamnă foarte competentă", au fost cuvintele lui Dragnea. La rândul său, viitorul premier a rostit câteva cuvinte prin care i-a mulțumit lui Dragnea pentru încredere și a promis că va îndeplini sarcinile așa cum poate mai bine.

 ”Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis, președintelui Liviu Dragnea, mulţumesc colegilor mei şi colegilor de alianţă pentru încrederea acordată. Aştept să avem votul în Parlament, pentru că pentru noi este important punerea în practică a programului de guvernare pentru România şi pentru români, să tratăm aşa cum trebuie 2018 - Anul Centenarului, dar în acelaşi timp să pregătim preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.”, a spus Viorica Dăncilă.

Originară din Roşiorii de Vede, Viorica Dăncilă a prins căderea comunismului ca profesoară la Liceul din Videle. În politică a intrat în 1996, odată cu înscrierea în PSD. A obţinut prima funcţie în partid în 2005, când a devenit preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei, şi a continuat să urce treaptă cu treaptă ierarhia până ce, în 2015, a fost aleasă şefa tuturor femeilor social democrate. De formaţie inginer petrolist, are un master în ştiinţe politice, obţinut în 2006, când avea deja 43 de ani. Este, în prezent, la al doilea mandat de eurodeputat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net