Primele declaraţii făcute de Matteo Politi după ce a fost pus în libertate: «Am bacalaureatul, nu 8 clase!»

Ultima actualizare:

    Matteo Politi şi iubit lui IoanaFoto: arhivă personală
Matteo Politi şi iubit lui IoanaFoto: arhivă personală

Matteo Politi a scăpat de arest în urmă cu doar câteva zile, dar nu mai are voie să profeseze ca medic în România. Italianul a făcut primele declaraţii după ce a fost pus în libertate şi a explicat că are cursuri de cosmetică medicală care nu sunt recunoscute la noi în ţară ca fiind echivalente cu cele de estetică. Politi a operat şi a practicat chirurgia plastică la noi fără a avea drept de liberă practică.

Matteo Politi, alias Matthew Mode, italianul care a operat în mai multe clinici private din București, fără să aibă studii de medicină, a fost acuzat de înșelăciune în formă simplă și continuată, dar și de exercitarea fără drept a unei profesii. Bărbatul a fost arestat în luna februarie dar o decizie recentă a magistraţilor i-a readus libertatea, dar nu şi dreptul de a profesa. Într-un interviu acordat la Observatorul Antena 1, Matteo Politi susţine în continuare că are studii medicale, care nu ar fi recunoscute de statul român. "Nu am 8 clase, aşa cum s-a spus. Am absolvit liceul, am luat bacalaureatul şi am studii în medicină. Este o problemă cu aceste cursuri care nu sunt recunoscute în România. Eu am făcut cursuri de cosmetică, care nu sunt echivalate ca fiind cursuri de estetică", a spus italianul.

Matteo Politi, pus în libertate de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1

Falsul medic italian Matteo Politi a fost pus în libertate de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor. Astfel, decizia din 3 iunie a rămas definitivă miercuri (5 iunie) ca urmare a faptului că nu a fost înregistrată nicio contestație la instanța ierarhic superioară.

Matteo Politi a fost arestat, după ce a încercat să fugă din țară. Bărbatul este acuzat pentru practicare ilegală a unei meserii care implică viața omului. Cu toate acestea, magistraţii l-au considerat nevinovat, dar i-au impus anumite restricţii. 

Magistrații i-au impus lui Matteo Politi să nu depăşească rază teritorială a Municipiului Bucureşți și a județului Ilfov, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată şi să nu desfăşoare profesia de chirurg plastician-estetician.

Italianul a fost arestat în urmă cu patru luni în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară pe la Punctul de Frontieră Curtici. El călătorea cu un tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti - Budapesta.

Citeşte şi:

Chirurgul cu 8 clase făcea sprâncene din păr pubian. Avea două nume false

Clinică privată, închisă după cazul falsului chirurg Matteo Politi

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net