Reacțiile preoților Mănăstirii Putna despre moartea tânărului: „A fost sărbătoare”

Ultima actualizare:

    Oficialii Mănăstirii Putna au oferit primele explicații cu privire la moartea suspectă a tânărului Sebastian LunguFoto: Facebook
Oficialii Mănăstirii Putna au oferit primele explicații cu privire la moartea suspectă a tânărului Sebastian LunguFoto: Facebook

La două zile după mediatizarea morții tânărului seminarist Sebastian Lungu, la Mănăstirea Putna, oficialii instituției bisericești au oferit primele explicații cu privire la acest caz. Reprezentanții au scris un comunicat de presă pe pagina oficială de Facebook a mănăstirii.

În acest comunicat se arată că întârzierea explicațiilor venite din partea Mănăstirii Putna se datorează sărbătorii Adormirea Maicii Domnului și s-a așteptat primirea mai multor informații din partea autorităților și medicilor.

„Întrucât în zilele de 14-15  august a fost hramul mare al mănăstirii, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iar pe 16 august este ziua de pomenire a ctitorilor, conducerea mănăstirii a apreciat că astăzi, 16 august, pot fi oferite informații corecte, după cercetarea internă a acestui tragic accident”, se arată în comunicatul transmis de mănăstire, potrivit Adevărul.ro.

În exclusivitate pentru sursa citată, același document prezintă informații amănunțite despre modul în care Sebatian Lungu a fost tratat după ce a fost găsit în pivnița mănăstirii, grav rănit la cap. Se pare că niciunul dintre călugări nu a sunat la 112  și au decis să-l îngrijească personal. Băiatul, în vârstă de 17 ani s-a lovit la cap pe 11 august, în jurul orei 10.00, dar a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași abia la ora 15.00. în tot acest timp, tânărul a fost îngrijit de medicul de familie al mănăstirii:

„Ierodiaconul Sebastian a constatat că Sebastian Lungu manifestă tulburări de vorbire şi de coordonare motorie, specifice accidentului vascular ischemic sau unei tulburări neurologice, şi a sunat la Spitalul din Rădăuţi. Spitalul din Rădăuţi este cel la care sunt transportaţi pacienţii din zona Putna în cazul apelului la 112. A fost informat că la Spitalul din Rădăuţi nu funcţionează computer tomograful, care era strict necesar pentru diagnostic şi tratament. De aceea, la 11.20, ierodiaconul Sebastian a plecat cu maşina la Spitalul Judeţean Suceava, unde au ajuns la ora 12.45. Tânărul Sebastian Lungu se putea deplasa pe picioare şi era în continuare echilibrat hemodinamic şi respirator. Locul loviturii fiind în zona carotidei, s-a făcut angio-CT, care a evidenţiat carotida comună cu disecţie, dar funcţională. În jurul orei 15.00 a fost trimis la Spitalul Clinic de Urgenţă „N. Oblu” (de neurochirugie) din Iaşi cu ambulanţa, cu diagnosticul disecţie de carotidă comună stângă”.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net