Primele măsuri în cazul profului pervers din Neamț. Directoarea adjunctă care i-a luat apărarea a fost demisă

Ultima actualizare:

    Profesorul de mate insista să primească o fotografie „incendiară”
Profesorul de mate insista să primească o fotografie „incendiară”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat primele măsuri în cazul scandalului de la Piatra Neamț, unde un profesor de matematică i-a cerut elevei sale poze nud, „incendiare”. Poliția și Inspectoratul Județean au declanșat o anchetă, iar directoarea adjunctă care i-a luat apărarea dascălului a fost demisă.

Scandal la liceul tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț, după apariția în spațiul public a unor conversații nepotrivite între profesorul de matematică Cristian Pipirigeanu și eleva sa de la seral. Jurnaliștii de la Rise Project au dezvăluit că proful o hărțuia sexual pe tânăra de 21 de ani, încă din toamna anului trecut, cerându-i să-i trimită poze nud.

Profesorul îi cerea elevei poze nud

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul. Ești neserioasă”; „O poză incendiară ar mai înfrumuseța zilele mele de om trecut de 45 de ani”, sunt câteva dintre mesajele trimise. Cum eleva l-a refuzat, ba chiar s-a plâns directoarei adjuncte, Pipirigeanu a trecut la jigniri și intimidări: „cățea în călduri”, „handicapată curvă”, „jigodie ordinară”, „sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”.

Văzând că nu primește ce-și dorește, ba chiar că a fost pârât „mai sus”, proful a schimbat placa și a trecut la jigniri și amenințări
Văzând că nu primește ce-și dorește, ba chiar că a fost pârât „mai sus”, proful a schimbat placa și a trecut la jigniri și amenințări

Nici directoarea adjunctă Mihaela Zachman nu a luat măsuri, considerând că incidentul nu este problema școlii, deoarece hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta instituției, iar eleva e majoră. Mai mult decât atât, se întreabă ce caută „o fată” în domeniul tehnic, apostrofând-o că mecanica nu e pentru ea: „S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei... Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați?”, ar fi spus directoarea adjunctă, potrivit Rise Project.

Primele măsuri în cazul scandalului de la Neamț

Directoarea adjunctă a fost demisă

Cazul a ajuns la urechile inspectorului școlar general Mihai Obreja, care i-a solicitat demisia. „Declaraţia directorului adjunct a fost total nefericită, ca să nu spun că este foarte gravă. Cred că a introdus şi un element de discriminare, iar mai grav este faptul că nu a informat ISJ. Era un eveniment care nu a însemnat o zi sau o oră, ci este vorba de lunile noiembrie şi decembrie. Noul director m-a anunţat pe mine pe 16 ianuarie şi i-am cerut să adune informaţii şi abia marţi a reuşit să ajungă eleva la şcoală şi a depus o sesizare la Consiliul de Administraţie. Aseară i-am prezentat directorului adjunct, într-o discuţie directă, faptul că a încălcat mult de tot cerinţele unui management corect bazat pe principii şi valori. A înţeles şi mi-a transmis demisia”. Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat marți seara demiterea directoarei: „Am toleranță zero pentru astfel de lucruri. Este inadmisibil să învinovățești un elev”, a declarat ministrul la Digi24.

Anchetă penală în cazul profesorului

În cazul profesorului, se va constitui o comisie de cercetare disciplinară. Polițiștii s-au sesizat și ei din oficiu și au demarat cercetări, anunță edupedu.ro. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Cadrul didactic a fost audiat în această dimineaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Georgiana Moșu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net