Primii migranți au sosit în România

Ultima actualizare:

    Valuri de migranți au ajuns în mai multe orașe europeneFoto: Getty
Valuri de migranți au ajuns în mai multe orașe europeneFoto: Getty

La Galați a ajuns un prim val de imigranți. Pentru 15 persoane din Siria și Yemen, Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanţii de Azil le va fi noua casă.

Premierul Dacian Cioloș i-a așteptat la București pe cei 15 care au luat drumul Galațiului, unde au fost cazați într-un imobil care aparține unei unități militare, informează adevărul.ro.

Pentru stabilirea stării de sănătate a fiecăruia, imigranții trebuie să facă o vizită medicală, care va determina ce măsuri trebuie luate, dacă este cazul. Pe toată perioada şederii în centrul de la Galaţi, migranţii vor avea acoperite toate cheltuielile legate de cazare şi utilităţile de bază (apă, gaze, căldură, energie electrică) şi primesc cazarmament (saltea, pernă, pătură, cearșaf etc.) şi obiecte de uz personal. Persoanele venite din Siria și Yemen sunt cazate într-un centru în care dormitoarele au între 4 și 10 paturi. Din păcate, la primul contact cu noua casă, migranții au dat de o problemă: nu au avut apă potabilă pentru câteva ore.

Citește pe adevărul.ro cum vor trăi migranții și ce drepturi vor avea dacă primesc azil 

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net