Primul condamnat pe viață după Revoluție, eliberat și arestat din nou

Ultima actualizare:

    Așa arăta  Remus Tudor,  în 2012, după 22  de ani de închisoare
Așa arăta Remus Tudor, în 2012, după 22 de ani de închisoare

Surpriză mare pentru polițiștii din București, care au reținut acum trei zile un bărbat de 53 de ani pentru șantajarea unei minore.

Aceștia au descoperit că este vorba de Remus Tudor, primul infractor condamnat pe viață după Revoluție și eliberat între timp. Potrivit adevărul.ro, în luna septembrie, o tânără de 17 ani a reclamat la poliție că un bărbat pe care îl cunoscuse cu câteva luni în urmă a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el. Suspectul a amenințat-o că va trimite familiei și altor persoane fotografii cu puștoaica în ipostaze intime.

Cum a ajuns Remus Tudor în libertate?

Bărbatul a fost arestat în 1990 pentru crimă, după ce și-a ucis o colegă de serviciu. Pentru că, imediat după Revoluţie, a fost abrogată pedeapsa cu moartea, Tudor a devenit primul român condamnat la închisoare pe viaţă după căderea regimului comunist. Acesta a fost eliberat în 2012, potrivit unei legi care le permite celor condamnaţi la închisoare pe viaţă să poată fi puşi în libertate doar dacă au executat cel puţin 20 de ani din condamnare şi au avut, pe perioada detenţiei, un comportament ireproşabil. Acum, în cazul acuzațiilor de șantaj, instanța a dispus arestarea preventivă a bărbatului de 53 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net