Primul copil român la Terapie Intensivă cu Covid-19. ”În statul New York am avut cam 85 de astfel de cazuri”

Ultima actualizare:

    Copilul cu sindrom inflamator multisistem este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este ”staționară spre bine”foto: Shutterstock
Copilul cu sindrom inflamator multisistem este internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este ”staționară spre bine”foto: Shutterstock

România se confruntă cu primul caz de sindrom inflamator multisistem după infectarea cu noul coronavirus. În Marea Britanie, Franța, dar mai ales în SUA, aceste cazuri au fost de ordinul zecilor. Dr. Adrian Popp, șeful secției de boli infecțioase a unui spital din New York, a vorbit despre evoluția acestor cazuri, care în general au un prognostic sever.

Medicul Adrian Popp, șeful secției de boli infecțioase a unui spital din New York, a declarat că s-a confruntat cu zeci de cazuri de sindrom inflamator multisistem cauzat de infecția cu nopul coronavirus. El a afirmat, la Digi24, că această complicație la copii are, în general, un prognostic sever. Specialistul a precizat totodată că cei mai mulți copii fac forme ușoare de Covid-19, iar acest sindrom este destul de rar. 

„M-am întâlnit cu așa ceva. În statul New York am avut aproximativ 85 de astfel de cazuri. Copiii fac Covid la fel de ușor ca adulții, dar situația lor este mai bună, în sensul că marea majoritate a acestor copii nu fac forme severe. Numai aproximativ 1% dintre acești copii de internează. Din păcate, din când în când, vedem situații foarte severe, cum este și acest sindrom pediatric multisistem inflamator”, a declarat Adrian Popp.

„Când acest lucru apare, copilul este foarte grav, de obicei este pe ventilator și prognosticul este destul de sever”, a spus dr. Popp. El a explicat că este vorba despre o apărare imunitară în care sistemul imunitar al copilului acționează exagerat. Cu alte cuvinte, inflamația este mult prea mare față de capacitatea copilului de a supraviețui, de a trece peste această inflamație. „De ce se întâmplă la unii copii și nu se întâmplă la alți copii nu știm, dar s-au descris astfel de sindroame inflamatorii severe și în alte infecții virale, așa-numitul sindrom Kawasaki. Din fericire, este destul de rar”, a arătat medicul român din New York.

Primul copil din România la Terapie Intensivă cu Covid-19 are toate organele afectate

Copilul de 9 ani și 11 luni infectat cu coronavirus internat la Spitalul Gomoiu din București, primul din România care a ajuns într-o secție de Terapie Intensivă, este "în stare staționară spre bine", dar are toate organele afectate, potrivit mediclor care îl supraveghează în acest moment.

Băiatul nu suferea de alte afecțiuni medicale, înainte de infectarea cu SARS-Cov2, au anunțat joi reprezentanții spitalului. "Este un copil fără antecedente semnificative anterioare", au explicat medicii de la Spitalul Gomoiu. 

Șeful Secţiei ATI a spitalului Gomoiu, dr. Livia Gabriela Vlădoi, a precizat că acest copil nu este intubat. "Momentan e stabil, staţionar spre bine, dar are afectare pulmonară şi cardiacă, el este cu afectare sistemică, pe toate organele, dar cele mai afectate sunt organele pulmonar şi cardiac. Este cu condensări pulmonare, cu pleurezie, cu poli-serozită date de sindromul inflamator. Deci absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamaţie dată de acea infecţie. Nu ne gândim în niciun caz de ECMO. E dependent de oxigen, cu mască de oxigen de flux mic", a explicat dr. Vlădoi.

Citește și:

Un adolescent britanic a murit din cauza unei maladii grave, asemănătoare sindromului Kawasaki. Copilul avea și coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net