Latifundiarul Gigi Becali, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, a stat de vorbă pentru prima dată cu un jurnalist de când se află după gratii.


Becali a sunat joi la postul România TV şi a povestit timp de 20 de minute cum este viaţa în închisoare.

"Eu deja m-am obişnuit. Eu sunt genul de om care, dacă mă duci în junglă, mă fac prieten cu ursul, cu leul, cu elefantul, cu maimuţa. Că eu sunt prieten cu cine? Cu puşcăria. M-am acomodat în trei secunde şi eu sunt, la ora asta, deţinut. Am uitat ce era fostul Becali. Gata! Eu sunt deţinut, eu m-am învăţat cu puşcăria imediat. Eu am condiţii de hotel aici. Deci nu pot să mă plâng de condiţii. Se comportă cu mine exemplar. Eu sunt aici ca un prinţ", a spus patronul echipei Steaua.

El a dezvăluit că a plâns în închisoare, dar nu din cauza situaţiei sale. "Uite, cînd am plâns eu prima oară la Jilava... Era un băiat aici, vorbea la telefon unde vorbesc eu, lângă celula mea. Eu ascultam ce vorbeşte el. El vorbea cu maică-sa şi începe să plângă. Şi am început şi eu să plîng, dar am plâns pentru el. Pentru mine nu plâng niciodată. Eu sufăr cu tărie, cu bărbăţie. Nu plâng niciodată de suferinţa mea. Cînd ţi-e frică înseamnă că-l asculţi pe diavol. Cînd te lupţi ca un războinic, îl învingi pe diavol", a detaliat Becali.

Omul de afaceri a mai spus că de când se află după gratii a devenit alt om şi nu mai suportă să vorbească urât sau să audă cuvinte urâte. În plus, citeşte foarte mult. "Au fost etape. La Rahova am descoperit ceva şi la Jilava am întâlnit oameni care mi-au dat alte cărţi în care am descoperit altceva. Fac sinteză acum din vreo 10-15 cărţi. Subliniez nişte lucruri şi o să tipăresc o carte cu frazele care mi-au plăcut mie cel mai mult din Sfintele Scripturi".

"Când voi ieşi de aici, ocupaţia mea, ţelul meu, misiunea mea va fi mântuirea neamului. Nu mântuirea materială, mântuirea spirituală. De asta mă voi ocupa eu în toate zilele mele, cât voi trăi eu de acum încolo; ţelul meu, misiunea mea va fi mântuirea neamului. Nu se poate face ceva fără jertfă. Şi lacrimile sunt pentru a curăţa sufletul".

Gigi Becali a explicat că cel mai mult îşi doreşte să fie liber:

"Eu le-am spus: domnule, eu nu am nevoie să-mi daţi bodyguarzi. Nu am nevoie nici de condiţii. Pe mine mă interesează libertatea. Asta e ce mă interesează pe mine. Vreau să fac puşcărie cu demnitate că nu mă interesează puşcăria voastră pe mine. Dar vreau s-o fac pe lege. Ce scrie în lege. Eu am nevoie de oameni să-mi aplice legea. Nu am nevoie de oameni să se comporte frumos cu mine, doamnă. Eu nu vreau să vă comportaţi frumos cu mine. Eu vreau să mă înjuraţi, dar să aplicaţi legea. Legea scrie libertate 30 de zile pe an. M-am comportat frumos? Am respectat toate legile voastre? Am intrat în toate programele voastre de reeducare? M-am reeducat? Atât scrie. 30 de zile pe an împărţit la 12 luni vine două zile şi ceva pe lună. Două zile, na..." 
 
Loading...