Primul ministru audiat de DNA pentru Ordonanța 13

Ultima actualizare:

    Grațiela Gavrilescu este martor în dosarul Ordonanței 13
Grațiela Gavrilescu este martor în dosarul Ordonanței 13

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost audiată astăzi la DNA pentru Ordonanța 13. A plecat din fața procurorilor după două ore de dat explicații, fiind primul demnitar luat la întrebări în acest dosar.

Aceasta a fost audiată în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare OUG 13 privind modificarea codurilor penale, abrogată ulterior printr-o altă ordonanţă de urgenţă.

"Ce am avut de declarat, am declarat la forurile competente, nu am nimic de adăugat. (…) Este o procedură pe rol”, a spus Graţiela Gavrilescu, la ieşirea de la DNA, citată de news.ro. Procurorii au început o anchetă cu privire la modul de elaborarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în urma unui denunţ formulat, în 24 ianuarie, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Pațachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”.

DNA a precizat că în acest dosar se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de "modalitatea de adoptare a unor acte normative”.

Procurorii i-au audiat, săptămâna trecută, pe foştii secretari de stat de la Ministerul Justiţiei Oana Schmidt Hăineală şi Constantin Sima, tot în calitate de martor, ambii declarând că nu au contribuit la elaborarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13 din 31 ianuarie privind codurile penale, abrogată de Guvern la cinci zile după adoptare.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net