Primul român condamnat pentru terorism iese din pușcărie! El e autorul atentatului de la Jean Monnet

Ultima actualizare:

    Hotărârea este definitivăFoto: Arhiva Click!
Hotărârea este definitivăFoto: Arhiva Click!

Drago Ciupercescu, autorul ataculi cu grenadă de la liceul bucureștean Jean Monnet, din 2002, va ieși din închisoare, după ce Tribunalul Ilfov i-a admis, joi (14 decembrie), solicitarea de eliberare condiționată. Potrivit unor surse judiciare, Comisi de liberări condiționate de la Penitenciarul Jilava recomandase ca acesta să revină cu o cerere similară peste un an.

Inițial, Dragoș Ciupercescu a solicitat Penitenciarului Jilava, unde ispășea o pedeapsă de 18 ani de închisoare, dată de instanța supremă în 2007, eliberarea condiționată. Comisia de liberări condiționate a hotărât ca acesta să revină cu o nouă cerere peste un an, relatează hotnews.ro.

Ulterior, Ciupercescu a mers mai departe și a făcut recurs la Tribunalul Ilfov, care i-a admis cererea, hotărârea fiind definitivă.

„Admite contestația declarată de petentul Ciupercescu Dragoș împotriva sentinței penale nr. 2465 din data de 19.10.2016 pronunțate de Judecătoria Sectorului 4 București în dosarul nr. 25451/4/2016. Desființează sentința atacată și, rejudecând cauza: în temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penalp, admite propunerea d eliberare condiționată privind pe condamnatul Ciupercescu Dragoș. Dispune liberarea condiționată a condamnatului Ciupercescu Dragoș”, se arată pe portalul Tribunalului Ilfov.

Ciupercescu ar fi amenințat cu moartea conducerea Penitenciarului Jilava

Potrivit unor surse judiciare citate de hotnews.ro, după soluția comisiei de eliberare condiționată, care i-a fost defavorabilă, Ciupercescu ar fi amenințat cu moartea conducerea Penitenciarului Jilava, acesta fiind transferat ulterior la Penitenciarul Ploiești, de unde urmează să fie pus în libertate.

În 2007, acesta a fost condamnat definitiv la 18 ani de detenție de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

În noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat din depozitul muniții al UM 01348, din București, lapte grenade de mână defensive tip F1, zece focoase destinate acestui tip de muiție și 144 de cartușe calibrul 7,65.

În 6 noiembrie 2002, el a detonat pe trotuarul din fața Liceului Jean Monnet una dintre grenadele sustrase rănind cinci elevi. În martie 2003, Dragoș Ciupercescu a amplasat o altă grenadă pe o alee frecventată din Parcul Cișmigiu, dar aceasta nu a explodat.

Ciupercescu a fost angajat, între 1997 și 1999, ca militar în cadrul unei unități aparținând Ministerului Apărării Naționale, cu gradul de caporal, fiind concediat pentru dezinteres în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net