Prins cu drona că lua şpagă carne şi vin

Ultima actualizare:

    Drona l-a filmat pe şeful Poliţiei Rutiere de la 400 m înălţime, chiar când primea mită în carne de miel
Drona l-a filmat pe şeful Poliţiei Rutiere de la 400 m înălţime, chiar când primea mită în carne de miel

Cu tehnologia de ultimă generaţie nu te pui! A fost filmat cu drona, dar şi cu nasturii de la cămaşă. Aşa a fost dat în vileag Iulian Munteanu, şeful Poliţiei Rutiere Vaslui, în timp ce primea şpagă ca să închidă ochii la neregulile grave comise de şoferi.

Vestea că la Biroul Rutier Vaslui şpăgile erau la ordinea zilei i-a pus pe jar pe mai-marii Poliţiei Române. Aşa că anul trecut l-au trimis pe comisarul-şef Mihai Axente, de la Direcţia Rutieră, să investigheze cazul. În centrul subiectului de corupţie se afla chiar şeful de la Rutieră din Vaslui, Iulian Munteanu. În loc să facă ordine şi să-şi dea colegul şpăgar pe mâna justiţiei, Axente a fraternizat cu el în schimbul unor cadouri.

Ca să nu raporteze neregulile constatate, Munteanu i-a dat în schimb carne de miel, băuturi alcoolice şi un pat din lemn de esenţă frasin. Pe toate le-a făcut rost tot din şpăgi. Ce n-au ştiut ei a fost că procurorii DNA s-au aflat în tot acest timp pe urmele lor. Unii dintre subalternii ofiţerului de poliţie, sătui să mai încalce legea la ordinele şefului, au purtat pe ei echipamente de urmărire audio-video. Acestea erau camere video miniaturale ascunse în nasturii uniformei, scrie vremeanoua.ro.

Mai mult, atunci când Munteanu a mers să facă rost de carne de miel, pe care voia să o ofere mită lui Axente, a fost filmat cu o dronă, de la 400 de metri înălţime. Tehnica folosită de procurori pentru a aduna dovezi împotriva subcomisarului Munteanu ne poate duce cu gândul la filmele cu spioni. Dar, funcţionează! Probele strânse la dosar l-au băgat pe Munteanu după gratii. El se află în arest preventiv încă din 19 decembrie 2015. La fel şi comisarul-şef  Mihai Axente.

Potrivit celor de la DNA, Munteanu îi punea pe agenţi să le dea şoferilor de la care primea mită amenzi mai blânde, să treacă alte abateri în procesul verbal sau chiar să falsifice documentele. În plus, atunci când se afla pe teren, le cerea şoferilor diferite bunuri ca să nu-i amendeze: baterie auto, lemne de foc şi scândură pentru acoperiş. Nu avea nici o problemă să schimbe vinovatul în cazul producerii unui accident, dacă acesta făcea parte din anturajul lui ori îl recompensa aşa cum se cuvine. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net