Prinţul Charles şi-a cumpărat a noua casă în România

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Unde calcă prinţul se face potecă. Mii de turişti străini i-au luat urma moştenitorului tronului britanic, fascinaţi de frumuseţea sălbatică a Transilvaniei. Prinţul Charles şi-a cumpărat a noua casă în România, pe care o va renova la fel cum a făcut cu celelalte.

O căsuţă din cărămidă, cu două camere şi o bucătărie, situată la periferia satului Valea Zălanului din judeţul Covasna, este cea mai nouă achiziţie a prinţului de Wales. Noua locuinţă, la care lucrările de restaurare sunt în toi, se adaugă celor trei imobile cumpărate de prinţ în Valea Zălanului. Localnicii văd în prinţul Charles un „Mesia" al timpurilor noastre, care le-ar putea schimba complet vieţile.

Fascinat de frumuseţea nepângărită a locului, moştenitorul tronului Marii Britanii le face sătenilor un serviciu nesperat. Mii de turişti din Marea Britanie poposesc pe aceste meleaguri, curioşi să afle ce l-a atras pe un om de viţă nobilă să se reculeagă aici. Ei cheltuiesc bani la pensiunile deschise în judeţ, se implică în proiecte de susţinere a comunităţii, promovează locurile vizitate şi chiar îşi cumpără case de vacanţă în Transilvania.

Casa din Viscri, judeţul Braşov, e extrem de apreciată de turişti

simeon stalpnicul png

Prinţul mai deţine patru locuinţe în satul maramureşean Breb,  cum e cea din imagine ( www.visuell.ro)

simeon stalpnicul png

Este şi cazul a doi englezi, soţ şi soţie, care s-au îndrăgostit din prima de satul Breb din Maramureş. Penny şi Duncan Ridgley şi-au cumpărat aici o casă veche de o sută de ani, pe care au restaurat-o, păstrându-i arhitectura tradiţională românească. Nu au ales întâmplător satul Breb, ci au fost inspiraţi de prinţul Charles, care deţine alte patru case în sat, la fel de vechi şi fermecătoare.

Toate casele din Transilvania ale prinţului sunt închiriate atunci când acesta nu se află în România. Una dintre primele locuinţe achiziţionate de prinţ, cea de la Viscri, judeţul Braşov, figurează de mulţi ani pe site-urile turistice de rezervări. Fiecare din cele trei camere ale casei are baie proprie şi mobilă tradiţională românească şi se închiriază cu 386 de lei pe noapte, în luna iunie. Cei care aleg să vină aici sunt atraşi şi de mâncarea bio de la ţară, de tururile ghidate în jurul comunei şi de plimbările cu trăsura.

Luni se întâlneşte cu Traian Băsescu

Prinţul Charles va fi primit luni la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale. Întâlnirea celor doi va avea loc la ora 15.00 în holul de onoare al palatului. Preşedintele şi oaspetele său vor purta discuţii legate de promovarea turistică a Transilvaniei. Prinţul Charles se află în România de joi şi a vizitat mai multe sate din Mureş şi Covasna.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net