Priviți cerul, la noapte! Veți vedea o mulțime de stele căzătoare

Ultima actualizare:

    Se vor putea observa chiar și 20 de stele căzătoare pe oră
Se vor putea observa chiar și 20 de stele căzătoare pe oră

În noaptea de 22 spre 23 aprilie, pe cer se va putea un fenomen spectaculos. Este vorba de punctul maxim al Lyridelor, un current de meteori, cel mai vechi cunoscut.

Pe parcursul acestei luni, vor cădea mai multe stele decât de obicei. Însă, în noaptea de 22 spre 23 aprilie, va fi atins punctual maxim, când se pot observa chiar și 20 de stele căzătoare pe oră. Acest fenomen special se numește curentul de meteori Lyride.

„Planeta noastră trece printr-o zonă pe unde a trecut cometa C/1861 G1 (Thatcher), iar praful din coada ei va arde în atmosferă. Acest curent de meteori este unul dintre cele mai vechi observate, primele observații fiind făcute de chinezi acum 2600 de ani.  Pentru a putea vedea meteorii nu aveți nevoie de instrumente astronomice. Trebuie doar să priviți înspre cer, cândva între miezul nopții și răsăritul Soarelui. Nu trebuie să priviți într-o direcție anume, pentru că meteorii pot apărea în orice direcție”, explică specialiștii Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

„Este de preferat ca observațiile să se facă din afara orașelor mari sau de la marginea lor, pentru că iluminatul public face ca majoritatea meteorilor să nu mai poată fi observați. Se estimează că se vor vedea aproximativ 20 de stele căzătoare pe oră, din locurile situate în afara orașului”,  mai spun specialiștii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net