Proaspăt ras şi frezat, Arpi s-a mutat în noua sa locuinţă

Ultima actualizare:

    După Fostul om al străzii,  în noua sa locuinţă
După Fostul om al străzii, în noua sa locuinţă

Miracol înainte de Paşte, la Timişoara! Viaţa lui Arpi, omul care în urmă cu câteva zile dormea sub cerul liber, s-a transformat ca-n poveste. Salvatorul lui Arpi, zis “Călugărul străzii”, e Ştefan Cojocnean, campion la sporturi extreme. El l-a dus la frizer, i-a dat un acoperiş deasupra capului şi i-a găsit un loc de muncă.

În vârstă de 48 de ani, Arpi ducea, până de curând, o viaţă aspră pe străzile Timişoarei. De cinci ani, el dormea pe cartoane la intrarea unui imobil din apropierea Domului Romano-Catolic şi trăia din mila oamenilor. Înfofolit cu haine groase, nespălate şi urât mirositoare, cu o barbă de pustnic, Arpi se descurca aşa cum putea.


    Înainte Timp de cinci ani,  Kendi Arpad a dormit  pe cartoane, la intrarea  într-un imobil
Înainte Timp de cinci ani, Kendi Arpad a dormit pe cartoane, la intrarea într-un imobil

Norocul lui s-a numit Ştefan Cojocnean, un cunoscut campion de sporturi extreme, care l-a convins să se bărbierească. Noul „look” şi mediatizarea cazului său i-au adus numai veşti bune înainte de Paşte, scrie adevarul.ro.

simeon stalpnicul png

Arpi a fost angajat la o firmă de curăţenie şi de săptămâna viitoare va curăţa utilajele de la fabrica de anvelope Continental,  pentru 2.000 de lei pe lună. Mai mult, el nu va mai locui pe stradă. Ştefan Cojocnean i-a oferit o încăpere în sala sa de sport, din centrul Timişoarei. După foarte multă vreme, Arpi a putut face şi o baie şi, tot graţie lui Cojocnean, fostul om al străzii a fost îmbrăcat cu haine noi. „A fost o iarnă grea, dar sunt obişnuit. Stau de cinci ani pe stradă”, zâmbeşte el. Arpi îi este recunoscător lui Ştefan Cojocnean şi se va strădui să nu-şi dezamăgească îngerul păzitor.

Click! spune

Arpi a fost miner în Lupeni şi povesteşte că, după ce a rămas fără job şi a luat salariile compensatorii, a plecat în Germania, apoi în Anglia. „Mă cheamă Kendi Arpad, sunt născut în Lupeni şi am făcut zece clase de şcoală”, povesteşte omul lovit de soartă. Revenit în ţară, a trăit la Sibiu, la Bucureşti şi la Timişoara.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net