VIDEO Procesiune cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou ocrotitorul Bucureștiului

Ultima actualizare:
Racla Sfintei Parascheva de la iași, în procesiune la spitalele din Botoșani
Racla Sfintei Parascheva de la iași, în procesiune la spitalele din Botoșani

Cu binecuvântarea patriarhului Daniel, moaștele Sfântului DImitrie ocrotitorul Bucureștiului, au fost scoase în pelerinaj pe străzile Bucureștiului.

Într-un convor restrâns de numai trei mașini, procesiunea condusă de Varlaam Ploieșteanul, episcopul vicar patriarhal, a mers de la Catedrala Patriarhală la Spitalul Municipal – Politehnica – Mihai Bravu până la Spitalul „Victor Babeș”, unde a avut loc o primă oprire și a fost rostită o ectenie și rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii. Pe tot parcursul pelerinajului preoții au rostit rugăciuni aduse Sfântului DImitrie pentru izbăvirea de boală și încetarea epidemiei de coronavirus.În continuare ocrotitorul Bucureștiului a fost condus spre Institutul „Matei Balș” unde s-a făcut o nouă oprire și au fost rostite rugăciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piața Victoriei și apoi  Universitate, în fața Crucii Eroilor Martiri din 19889 s-a cântat troparul  Sfântului Dimitrie cel Nou.Revenită la Piața Unirii, procesiunea s-a oprit la Crucea Brâncovenească de la la baza Dealului Patriarhiei unde a fost rostită încă o ectenie, iar moaștele au fost reașezate în catedrală.Sfântul Dimitrie cel Nou a mai fost scos în procesiune și în urmă cu două secole pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică (1812-1813). Și atunci moaștele sale au fost purtate pe străzile  capitalei și numărul de îmbolnăviri a scăzut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucureștilor a mai fost invocat cu rugăciuni și în timpul secetei din 1827 al al holerei din 1831.

Rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Moaștele Sfintei Parascheva, scoase în procesiune prin Botoșani

Tot duminică, racla cu moaștele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași a fost purtată în procesiune la spitalele din Botoșani cu binecuvântarea Mitropolitului Teofan, trecând pe la Spitalul TBC, Spitalul de copii, Spitalul de recuperare, Secția de boli infecțioase și Spitalul județean de Urgență Mavromati. Bisericile aflate pe traseu băteau clopotele câteva minute în momentul în care procesiune ajungea în dreptul lor. Transmite siteul www.botosaninews.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net