Procesul lui Ionuţ Anghel va fi judecat în şedinţă secretă pe toată durata cauzei

Ultima actualizare:

    Ionuț avea 4 ani când a fost ucis de maidanezi
Ionuț avea 4 ani când a fost ucis de maidanezi

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 2 care a luat în discuţie, marţi, dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel a stabilit ca procesul să se judece în şedinţă secretă, potrivit Mediafax. El a atras atenţia avocaţilor să nu dea informaţii de la şedinţe, următorul termen fiind stabilit pentru 7 octombrie.

Judecătoria Sectorului 2 a început, marţi, judecarea dosarului privind moartea lui Ionuţ Anghel, care a fost sfâşiat de câini, în 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidenţial, din apropierea Parcului Tei din Capitală.

În acest dosar sunt judecaţi, pentru ucidere din culpă, Administraţia Domeniului Public Sector 2, SC Tei Rezidenţial şi Constantin Ciorăscu, administratorul firmei.

Judecătoarea Alina Nadia Guluţanu a ridicat din oficiu excepţia privind dezbaterea în şedinţă secretă a acestui caz, întrucât în cauză sunt implicaţi minori.

Atât acuzarea, cât şi apărarea au fost de acord cu excepţia ridicată de instanţă, aceasta a fost admisă, astfel că tot procesul va fi judecat în şedinţă secretă, în raport de prevederile noilor coduri.

Totodată, judecătoarea Guluţanu a atras atenţia avocaţilor că nu trebuie să furnizeze informaţii de la termenele de judecată din acest caz.

Instanţa a constatat că unul dintre inculpaţi, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului pe care Ionuţ Anghel a fost sfâşiat de câini, nu are avocat. Astfel, judecătoarea a stabilit continuarea dezbaterilor în acest caz în 7 octombrie.

La finalul şedinţei de judecată, unul dintre avocaţi a susţinut că procurorul prezent la termenul de marţi ar fi de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, ceea ce nu este în acord cu dispoziţiile legale, întrucât la proces trebuie să asiste un procuror de la Parchetul instanţei supreme, instituţia care a făcut dosarul.

Judecarea dosarului „Ionuţ” a început la un an şi o săptămână de la moartea băieţelului, care în 2 septembrie 2013, când a fost sfâşiat de câini, avea patru ani şi se juca împreună cu fratele lui mai mare.

Dosarul penal legat de moartea lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie 2013, pentru Mediafax, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

La 24 de zile după deschiderea dosarului, procurorul de caz, Romulus Varga, a formulat primele acuzaţii. În 27 septembrie 2013, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţa că Administraţia Domeniului Public a Sectorului 2, reprezentanţii SC Tei Rezidenţial şi Constantin Ciorăscu sunt urmăriţi penal în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

După finalizarea anchetei, dosarul a fost trimis în judecată, în 21 martie 2014, iar în 30 mai a avut ultima şedinţă de cameră preliminară, judecătorul de caz stabilind începerea cercetării judecătoreşti în 9 septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net