Procurorii cer 6 ani de pușcărie pentru Victor Ponta

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Zi importantă pentru fostul premier Victor Ponta, dar și pentru fostul ministru Dan Șova. Astăzi (27 februarie), este ultimul termen în procesul ”Turceni-Rovinari”, iar procurorii cer pedeapsă maximă pentru Șova și medie pentru Ponta. Maximum de pedeapsă pentru astfel de fapte este 12 ani.

Procurorii au cerut marţi, (27 februarie), la ultimul termen în procesul ”Turceni – Rovinari”, pedepse cu închisoarea pentru fostul premier Victor Ponta şi pentru Dan Şova, acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă.

În cazul lui Şova, procurorii DNA a solicitat pedeapsă orientată către nivelul maxim, în timp ce pentru Ponta a fost cerut un nivel mediu al pedepsei, în ambele cazuri fiind vorba despre pedepse cu executare. Fostul premier Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. Pentru astfel de fapte, Codul penal prevede pedepse maxime de până la 12 ani, scrie adevarul.ro.

De asemenea, de la Ponta ar urma să fie confiscată suma de 261.000 de lei

În acest dosar, Victor Ponta a fost trimis în judecată în 17 septembrie 2015, alături de fostul senator Dan Şova, de Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET). Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

La termenul anterior, Dan Şova a cerut ca dezbaterile finale să nu aibă loc în şedinţă publică, însă cererea lui a fost respinsă de judecători, mai ales că Victor Ponta a fost de acord cu participarea jurnaliştilor la proces. Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel'”.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net