Procurorii cer trei ani de închisoare pentru Călin Popescu Tăriceanu

Ultima actualizare:

    Șeful Senatului este că a mințit în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa
Șeful Senatului este că a mințit în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa

Vor să-l bage după gratii. DNA a cerut marţi (8 mai), trei ani de închisoare pentru Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care șeful Senatului este acuzat de mărturile mincinoasă şi de favorizarea făptuitorului în cazul de retrocedare a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Mai este puțin până aflăm dacă șeful Senatului va fi condamnat în dosarul retrocedării Fermei Băneasa și a unei suprafeţe din Pădurea Snagov. Astăzi (8 mai), procurorii anticorupție au cerut ca Tăriceanu să fie condamnat la 3 ani de închisoare, scrie news.ro.

Procesul în care Călin Popescu Tăriceanu (66 de ani) este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului a început în 14 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce, pe 10 februarie, instanţa a decis că procesul poate începe pe fond, respingând definitiv cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului.

În acest dosar, fusese audiat Tăriceanu, ca inculpat, în timp ce Şerban Mihăilescu a dat o declaraţie de martor în urma căreia procurorii s-au autosesizat pentru mărturie mincinoasă după ce acesta şi-a schimbat depoziţia dată în timpul urmăririi penale.     

Dosarul a fost trimis instanţei în 6 iulie 2016, de către procurorii DNA Braşov, care îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat tot de mărturie mincinoasă.

De ce este acuzat

  • Astfel, Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta Fermă Regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului) şi nici despre implicarea israelienilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare.
  • Tăriceanu a spus că nu a minţit când a spus că nu a vorbit cu Remus Truică despre tranzacţionarea terenurilor Fermei Băneasa şi a Pădurii Snagov, iar prinţul Paul probabil că i-a făcut plângere penală pentru că l-a considerat potrivnic acţiunilor sale şi după ce aflase că foloseşte în public faţă de el epitetul ”bastard”.
  • În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz, Agavi Moshe, Marius Marcovici şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.
image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net