Procurorul care a luat șpagă un telefon mobil, plasat în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    Ștefan Crișu neagă acuzațiile (foto: luju.ro)
Ștefan Crișu neagă acuzațiile (foto: luju.ro)

Ștefan Crișu, procurorul de la Parchetul Tribunalului București acuzat că a luat mită un telefon mobil de ultimă generație și 2.000 de euro pentru a interveni într-un dosar, a fost plasat în arest la domiciliu. În replică, magistratul spune că nu a făcut decât să primească înapoi o sumă de bani împrumutată în 2014, unei persoane cu probleme medicale.

Curtea de Apel a dispus ca procurorul Ștefan Crișu să fie cercetat în arest la domiciliu, și nu în arest preventiv, cum ceruseră procurorii DNA. Magistratul e acuzat de trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant, duminică, primind de la denunțătorul său un telefon mobil Samsung Galaxy S6 (în valoare de 1.000 de euro) și suma de 2.000 de euro. Magistratul trebuia să intervină pe lângă colegii lui de la DIICOT ca aceștia să restituie unei persoane o mașină de lux ridicată în urma unor percheziții.

Ștefan Crișu neagă acuzațiile și spune că nu a făcut decât să primească înapoi banii împrumutați în vara anului 2014 unui bărbat care avea nevoie de bani pentru a-și opera soția bolnavă, conform luju.ro.  

Ştefan Crişu a fost prins în flagrant, duminică, după ce a primit de la denunţător un telefon mobil în valoare de aproximativ 1.000 de euro şi suma de 2.000 de euro. El a fost reținut de DNA și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Curtea de Apel nu a fost de acord cu cererea procurorilor și a dispus plasarea lui în arest la domiciliu. Decizia poate fi contestată de ambele părți.

„Ulterior, după solicitări repetate formulate telefonic sau în diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, în data de 24.05.2015, procurorul Crişu Ştefan a primit de la persoana denunțătoare, în contul «datoriei» de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) şi diferenţa valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro), pretinsă începând cu anul 2013 până în prezent”, au scris procurorii în ordonanţa de reţinere, conform Mediafax.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net