Procurorul militar Bogdan Pîrlog, susţinător al desfiinţării SIIJ, prins cu deconturi uriașe

Ultima actualizare:

    Procuror militar Bogdan PîrlogFoto: hotnews.ro
Procuror militar Bogdan PîrlogFoto: hotnews.ro

Procurorul care s-a autosesizat în noaptea de după protestul din 10 august şi care a solicitat inclusiv desființarea propriei structuri, este vizat de o anchetă penală în urma unui raport întocmit de propriii şefi. Bogdan Pîrlog ar avea o miză personală în a susține desființarea SIIJ, structură care acum trebuie să-l ancheteze.

Procurorul militar Bogdan Pîrlog este, în calitate de copreşedinte al Asociaţiei Iniţiativa pentru Justiţie, cel mai vocal susţinător al desfiinţării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este vizat de o anchetă penală. Este vorba despre un raport în care sunt prezentate anumite nereguli săvârșite de magistrat, raport care a tot rătăcit prin Parchetul General. Scos la lumină, acesta prezintă câteva deconturi uriașe ale procurorului.

Raportul arată că procurorul militar Bogdan Pîrlog a făcut deconturi șocante la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Unele pentru a participa la diverse conferințe internaționale în calitate de copreședinte al Asociației ”Inițiativa pentru Justiție”, iar altele pentru a justifica perioade și de câte două-trei luni petrecute la malul mării, alături de familie și polițiștii Ivan Adruț și Catană Adrian. Ca și descinderile la camera 108 a Căminul Marinei Militare C2 din Mamaia alături de cealaltă polițistă de suflet, Lili Marcu, scrie stiripesurse.ro.

Așadar, având în vedere aceste aspect, miza desființării SIIJ, structură care ar trebui acum să-l ancheteze, ar fi una personală. Potrivit legii, SIIJ are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. În cazul în care SIIJ nu ar mai exista, ancheta declanşată în urma raportului întocmit de şefii lui Pîrlog s-ar întoarce la DNA militar, unde şef este un procuror pus în funcţie chiar de Secţia pentru procurori a CSM, în strânsă legătură cu Bogdan Pîrlog.

Ce acuzații i se aduc  

În raportul respectiv se arată că procurorul militar Bogdan Pîrlog a solicitat și i-a fost aprobată deplasarea ca și misiune la Conferința „Universite Libre de Bruxelles”, deși nu avea nicio legătură cu specificul magistraturii militare ori a Ministerului Public, în 29.10.2019. Astfel, Bogdan Pîrlog a încasat, fără drept, contravaloarea diurnei, a indemnizației de deplasare și transport dus-întors cu avionul, plus cazare la hotel de 5 stele, prejudiciind astfel bugetul consolidat de stat cu suma de aproximativ 2.500 euro. În 7.11.2019 a mai beneficiat de 3.000 de euro în aceleași condiții. Activitatea propriu-zisă la această manifestare a constituit-o de fapt protestul cu privire la modificarea Legilor Justiției, solicitând desființarea SIIJ și a Inspecției Judiciare. În mod similar a mai participat în perioada 23-25.10.2019 la Roma, la Conferința ”Inteligența Artificială”, cheltuielile efectuate de acesta fără temei fiind de 2.000 euro.

Mai mult, în perioada 05.07. – sfârșitul lunii septembrie 2019 a figurat plecat „în misiune” sub propria semnătură și fără aprobarea șefului ierarhic, la Constanța- Mamaia. Motivarea a fost ancheta într-o cauză penală în care pretinșii făptuitori se aflau la o Unitate Militară din Tulcea, aceștia fiind chemați însă la Constanța pentru audieri. Pîrlog i-a luat cu sine, prin rotație, pe polițiștii Ivan Andruț și Catană Adrian, asigurându-le cazare și masă la Căminul Marinei Militare C2, acolo unde atât procurorul B.P. cât și cei doi polițiști și-au adus și familiile. S-a constatat că în toată acea perioadă estivală ancheta era efectuată de către unul dintre cei doi polițiști aduși de la București, în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, unde erau chemați militarii din Tulcea. Procurorul militar trecea doar o dată pe zi, pentru a semna declarațiile, fără a participa însă la audieri. În toată această perioadă, Pîrlog a solicitat și primit 600 lei/zi-diurnă, inclusiv bani de transport. În evidențele financiare ale SPM. Apare că Pîrlog a decontat pentru perioada iulie – septembrie petrecută la Mamaia contravaloarea sumei de 10.000 USD.  

Citește și: 

Discuțiile de pe Facebook ale magistraților, în atenția Inspecției Judiciare. CSM a cerut ca situația să fie lămurită

Preşedintele Klaus Iohannis a eliberat din funcţie mai mulţi magistraţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net