Profesoară de la Liceul de Arte din Focşani propusă inspector şcolar, deşi s-a iubit cu un elev. Reacția Ministrului Educației

Ultima actualizare:

    O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, deşi în urmă cu trei ani ea a fost implicată într-un scandal Foto: Freepik
O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, deşi în urmă cu trei ani ea a fost implicată într-un scandal Foto: Freepik

O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, deşi în urmă cu trei ani ea a fost implicată într-un scandal sexual, după ce pe internet au apărut fotografii care o înfăţişau în ipostaze tandre alături de un elev din liceu. Inclusiv ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a reacţionat în acest caz.

UPDATE: Ca urmare a controverselor, profesoara a adresat miercuri Inspectoratului Şcolar o cerere de retragere a acordului depus pentru detaşarea pe funcţia de inspector şcolar.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a reacționat după ce informaţia privind numirea profesoarei Diana Rozalia Tăicuţu pe postul de inspector şcolar în Arte a apărut pe surse, că detaşarea acesteia are la bază  recomandările şcolii în care ea a predat, menţionându-se că profesoara are referinţe profesionale foarte bune de la actuala conducere a Liceului de Artă din Focşani. Totodată, se menţionează că pentru postul de inspector de arte nu a mai existat o altă candidatură, scrie news.ro.

"În ultimii 3 ani şcolari, dna profesoară a dat dovadă de profesionalism"

"Doamna profesor este expert în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional (cerinţă obligatorie pentru numirea în funcţia de inspector şcolar)  şi nu s-au înregistrat alte acorduri de detaşare în interesul învăţământului pentru această funcţie depuse la ISJ Vrancea", indică autorităţile.

Totodată, în adresa transmisă de Liceul de Artă, unde profesoara Tăicuţu a predat, Inspectoratului Şcolar se arată că "în ultimii 3 ani şcolari, dna profesoară a dat dovadă de profesionalism la catedră pregătind elevii pentru multiple activităţi artistice şi examene de profil la care aceştia au obţinut rezultate deosebite (..) În ceea ce priveşte deotologia profesională în relaţia cu elevii, doamna profesor a manifestat o atitudine exemplară de la emiterea sancţiunii disciplinare şi până în prezent".  

Numirea e controversată, în condiţiile în care Diana Tăicuţu a fost implicată într-un scandal în 2018. La acel moment, ea era director la Liceul de Arte, iar pe internet au apărut fotografii care o înfăţişau în ipostaze tandre alături de un elev al liceului. În urma scandalului respectiv, ea şi-a dat demisia din funcţia de director.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri la Digi 24 că nominalizarea acesteia ca inspector şcolar a fost deja respinsă de Minister.

"Eu nu voi aviza această propunere pentru acest candidat. Eu ca ministru nu avizez această propunere. Am cerut deja să formuleze o altă propunere, care să corespundă atât din perspectiva competenţei, cât şi perspectiva eticii şi integrităţii", a declarat Sorin Cîmpeanu.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net