Profesoară, sancționată pentru că a recomandat un film cu scene gay

Ultima actualizare:

    Profesoara de Limba și Literatura Română a fost sancționată de conducerea instituției
Profesoara de Limba și Literatura Română a fost sancționată de conducerea instituției

O profesoară de Limba și Literatura Română din Turda a fost sancționată de conducerea intituției în cadrul căreia profesează, pentru că a recomandat elevilor săi, de clasa a X-a, un film în care există câteva scene gay.

Adela Stan, profesoară de Limba și Literatura Română în cadrul Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Turda, a fost sancționată, cu avertisment, de conducerea instituției, după ce un părinte s-a plâns direcțiunii că aceasta le-a recomandat elevilor de clasa a X-a un film cu scene gay.

Filmul în cauză este ”Eclipsă Totală”, profesoara explicând că pelicula există de mai bine de 10 ani și este recomandat elevilor pentru a se familiariza cu curentul simbolismului pe care îl studiază. Cadrul didactic se va adresa unui avocat, dar și Inspectoratului Școlar al Județului Cluj, potrivit News.ro, conform Digi 24.

"Am recomandat elevilor mei acest film pentru a se familiariza cu atmosfera în care se va naşte simbolismul, care face obiectul studiului nostru în clasa a X-a, doar că noi studiem simbolismul numai reprezentat de George Bacovia. Era o mică «extensia». Recomand acest film de 10 ani”, explică profesoara.

Părintele, nemulțumit de ”tema” pe care au primit-o elevii de la doamna profesoară, a depus o plângere conducerii Colegiului, fiind extrem de revoltat pe stilul de predare al acesteea.

”Le-a dat temă pentru acasă să vizioneze filmul «Total Eclipse», un film cu homosexuali, cu scene de sex şi săruturi între bărbaţi. Copiii sunt îndrumați spre homosexualitate”, au fost cuvintele părintelui.

Colegiul la care Adela Stan predă a constituit o comisie de anchetă, s-au făcut evaluări psihologice şi au fost chestionaţi elevii, după care Consiliul de Administraţie al instituţiei a votat sancţionarea cu avertisment a profesoarei de Limba Română.

A fost înregistrată la secretariat o sesizare cu privire la acest caz. Am urmat demersul legal. Noi am încercat să analizăm, comisia de cercetare disciplinară a înaintat un raport către Consiliul de Administraţie, care a analizat raportul şi a luat acea decizie. Acest film, aşa cum apare şi pe arhiva CNA, a fost catalogat pe categoria 18+ şi considerăm că nu este potrivit şi adaptat vârstei”, a declarat Alexandra Zamfir, directoarea Colegiului Naţional "Mihai Viteazul”.

Adela Stan a explicat că deja a discutat cu un avocat şi se va adresa şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Filmul „Eclipsă totală”, cu David Thewlis şi Leonardo DiCaprio, a fost lansat în anul 1995 şi prezintă relaţia dintre poeţii Paul Verlaine şi Arthur Rimbaud.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net