Profesor dat afară din restaurant pentru că e homosexual. Ce daune a primit după ce a dat în judecată localul

Ultima actualizare:

    Restaurantul Moara de focFoto: dezvaluirea.ro
Restaurantul Moara de focFoto: dezvaluirea.ro

La cinci ani după ce a fost pus într-o situație umilitoare într-un restaurant, un profesor universitar din Iași a obținut în instanță daune morale în valoare de 10.000 de euro. Cadrul didactic a reclamat că patronul localului a refuzat să-l mai servescă după ce s-a aflat că este homosexual.

Profesorul Daniel Tudora de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost în centrul unui scandal în vara anului 2016. Atunci, profesorul a fost dat afară din restaurantul ”Moara de foc” din cauza orientării lui sexuale. DEși mergea în acel local de mai bine de opt ani, bărbatul a fost pus într-o situație neplăcută în momentul în care s-a aflat că este homosexual, scrie clujust.ro. Daniel Tudora susține că devenise ținta glumelor ospătarilor.

”Reclamantul susține că fapta a fost săvârșită la data de 5.09.2016și a constat în refuzul reprezentanților pârâților de a-i acorda acces la serviciile de restaurant din restaurantul ”Moara de foc” din Iași. Reclamantul arată că a mers în restaurant la orele 19 unde avea întâlnire cu o cunoștință dar șeful de sală B i-a sugerat să părăsească locația iar când a cerut explicații i s-a spus că ”șefii au decis” și nu mai vrea să audă ”discuții despre homosexuali”. Reclamantul a precizat că merge de mulți ani în restaurant și nu a mai avut astfel de probleme. Reclamantul a mai arătat că în luna iunie 2016 o altă cunoștință a sa a auzit discuții între angajați din care rezultă că patronul i-a sfătuit să îl provoace pentru a avea motiv să îl dea afară din restaurant.”, se arată în hotărțrea instanței.

Localul, amendat cu 5.000 de lei    

Daniel Tudora a depus o plângere la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, care a amendat localul cu 5.000 de lei. În apărarea sa, patronul restaurantului a declarat că profesorul i-ar fi făcut avansuri unui ospătar.

Profesorul a susținut că a fost pus într-o postură dificilă față de persoanele care l-au însoțit la restaurant în ziua cu pricina deoarece orientarea lui sexuală nu era subiect de discuții. Mai mult, a spus că i-a fost afectată carieră de profesor universitar după ce cazul a apărut în presă. ”Din declarațiile martorilor audiați rezultă că reclamantul, ca urmare a incidentului din 5.09.2016 a fost afectat, a mers la psihilog și a urmat un tratament împotriva stărilor de anxietate (… ) Martorii declară și faptul că reclamantul a devenit mai retras și s-a întâlnit mai rar cu anumite cunoștințe sau prieteni spre deosebire de perioada anterioară în care avea o viață social activă. Urmare a medicației pe care o lua, susține martorul, a devenit mai apatic și mai retras.”, se mai arată în documentul respectiv.

Tribunalul Iași a obligat societatea care administrează restaurantul "Moara de Foc", din Iași, să achite daune morale în valoare de 10.000 de euro profesorului Daniel Tudora, considerând că suma este o despăgubire echitabilă pentru prejudiciul produs.  

Citește și: 

Mama lui Leonard Miron, reacție dură când a aflat că fiul ei homosexual: "Eram de 14 ani cu Miguel"

Emil Rengle, dezvăluiri despre orientarea sexuală: «Mi-aș fi dat viața să fiu normal»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net