Fostul director al Liceului Tehnologic din comuna gorjeană Turburea trebuie să-i plătească 3.000 de lei unui elev pe care l-a agresat. Gheorghe Benegui a fost judecat pentru purtare abuzivă, decizia instanței fiind definitivă.


Gheorghe Benegui a fost reclamat în urmă cu trei ani de către părinţii unui elev din Liceul Tehnologic din Turburea de faptul că le-a agresat fiul. Profesorul, care era și director adjunct al unității de învățământ, a fost acuzat de elev că l-a de urechi şi l-a izbit cu capul de pereţi, scrie adevarul.ro. Deși cadrul didactic a negat faptele, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti l-a trimis în judecată pentru purtare abuzivă.

În primă instanță, judecătorii au decis că se impune doar un avertisment şi achitarea unor despăgubiri în cuantum de 5.000 de lei. Însă sentinţa a fost contestată şi dosarul s-a judecat din nou la Curtea de Apel Craiova.

Despăgubiri mai mici

Curtea de Apel Craiova a admis apelul făcut de profesor și i-a redus cunantumul daunelor morale, de la 5.000 de lei la 3.000 de lei. Sentinţa dată este definitivă, urmând să fie pusă în aplicare.

În primăvara acestui an, conducere Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj l-a demis din funcţie pe Gheorghe Benegui. 

 

Citește și: 

 

Ce a pățit o profesoară din Sighetu Marmației, care a pălmuit o elevă de clasa a III-a

 

Profesor condamnat pentru că a făcut sex cu o elevă de 12 ani

Loading...