Profesor universitar din Braşov, prins în flagrant cu mita de la studenţi

Ultima actualizare:

Vineri, procurorii au organizat un flagrant cu un investigator sub acoperire, care a pretins că este studentă în primul an. Femeia s-a întâlnit cu profesorul în maşina acestuia şi i-a oferit 700 de lei pentru a fi promovată la examenul din sesiunea din iarnă, la disciplina anatomie-embriologie.

"Suspectul i-a dictat pretinsei studente patru subiecte, spunându-i că, indiferent ce bilet va extrage la examenul oral, ea să scrie subiectele primite de la el pentru că, chiar dacă va exista un asistent universitar, acesta nu va avea de obiectat. Profesorul a considerat că suma de 700 de lei pe care a primit-o este prea mică, spunându-i că ar fi bine să îi dea o diferenţă de până la 250 de euro, în următoarele două săptămâni. Imediat după ce profesorul a primit banii, iar investigatorul a ieşit din maşină, echipa de anchetatori a intervenit, găsind în maşina cadrului didactic suma de bani, dar şi o listă cu numele a 14 studenţi asupra cărora planează suspiciunea că i-ar fi dat mită", a spus procurorul Alina Popescu pentru Mediafax.

În acelaşi timp, în locuinţa profesorului au fost găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi şi subiecte de examen, iar poliţiştii au ridicat suma de 10.000 de lei. Profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Tribunalul Braşov cu propunerea de arestare pentru luare de mită.

Tot vineri, un alt profesor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara a fost reţinut după ce ar fi luat mită de la studenţi. Procurorii au găsit, în urma percheziţiilor, diverse sume de bani în biroul şi maşina acestuia.

Studenţii care au dat mită ar trebui să anunţe anchetatorii, pentru că altfel ar putea fi acuzaţi de dare de mită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net