Prognoza meteo, 29 noiembrie. Se răcește vremea! E cod galben de viscol la munte

Ultima actualizare:

    Azi se anunță o zi mohorâtă cu multe ploi
Azi se anunță o zi mohorâtă cu multe ploi

Prognoza meteo pentru 29 noiembrie nu vine cu vești cu foarte bune. Meteorologii anunță o răcire accentuată, cu temperaturi mult mai scăzute față de cele cu care ne-am obișnuit în ultima perioadă. Va ploua pe arii extinse, vântul se va intensifica pe alocuri, iar la munte ANM a emis cod galben de viscol.

Iarna vine în forță cu temperaturi scăzute, ploi, lapoviță și ninsoare, iar această răcire a vremii începe chiar de luni. 

Prognoza meteo, 29 noiembrie. Unde se anunță ploi și lapoviță

Astazi, vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice. În restul teritoriului temperaturile încă se vor menține ușor ridicate și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Acest lucru nu va dura, însă, prea mult, căci de marți se va lăsa frig în întreaga țară.

Azi, se vor înregistra ploi, local în sud şi sud-est, iar în nord-vest şi în centru precipitaţiile vor fi trecătoare şi sub formă de lapoviță sau ninsoare.Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăşi 80...90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 14 grade.

Cum va fi vremea la București

În Capitală, vremea se menține caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor atinge chiar și 13 grade. Va fi puțin mai frig decât în weekend, dar mai cald pentru acest început de sezon rece. Vor fi înnorări şi temporar va ploua slab, îndeosebi la începutul intervalului.

La munte, vremea se va răci accentuat. Cerul va avea înnorări temporare şi local se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări susţinute la altitudini mari, cu rafale ce vor depăşi 80...90 km/h, în prima parte a intervalului îndeosebi în Carpaţii Orientali, iar apoi şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. 

Azi, pentru zona de munte meteorologii au emis un cod galben de viscol. De duminică noapte până luni la ora 10.00 s-au înregistrat intensificări ale vântului,și ninsoare viscolită în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m. Rafalele au depășit 90-100 de km/oră, iar temporar a nins viscolit. 

Intensificări ale vântului se vor semnala și în sudul Banatului, al Transilvaniei și pe litoral. În zilele următoare, local și temporar, în zona montană vor mai fi intensificări ale vântului și ninsori, anunță ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net