Prognoza meteo 5 octombrie 2020. Unde vor fi 31 de grade și când vin ploile

Ultima actualizare:

    Începând din această seară vin ploile și se strică vremea
Începând din această seară vin ploile și se strică vremea

Prognoza meteo pentru 5 octombrie 2020 vine cu vești bune, căci în toate regiunile țării va fi cald, iar temperaturile vor atinge pe alocuri chiar și 31 de grade Celsius. Spre seară însă este anunțat un cod galben de instabilitate atmosferică.

Vremea se menține azi frumoasă și caldă, iar temperaturile ridicate ne duc cu gândul la o zi autentică de vară, nu la început de octombrie.Toamna însă revine în forță începând de mâine,când se anunță ploi și o răcire ușoară în majoritatea zonelor din țară. Iată cum este vremea azi pe regiuni!

Dobrogea și Bărăgan

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera însorită, un vânt destul de insistent şi temperaturi mai potrivite pentru o zi de vară. Prin Bărăgan vor fi în jur de 30...31 de grade, potrivit stirileprotv.ro.

Moldova

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei continuă vremea frumoasă şi se face din nou foarte cald pentru acest moment al anului. Maximele ajung pe la 28...29 de grade, iar vântul se intensifică şi aici. Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, temperaturile depăşesc valorile normale şi ajung la 26...27 de grade. Apar şi ceva înnorări şi o să plouă îndeosebi după lăsarea nopţii.

Transilvania și Maramureș

Şi în Transilvania apar ceva condiţii de ploaie, la apropierea serii. Până atunci avem vreme destul de bună: se vor atinge chiar şi 28 de grade. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem încă o zi neobişnuit de caldă pentru data din calendar. Norii se înmulţesc treptat, iar mai pe seara apar şi aversele. Vor fi şi descărcări electrice şi condiţii de grindină.

Banat

Se schimbă vremea şi în vestul ţării. Avem soare în prima parte a zilei, mai mai târziu se adună norii şi o să plouă în mai multe reprize. Vântul prinde putere, iar temperaturile rămân foarte ridicate şi ajung pe la 27...28 de grade.

Oltenia

Căldura neobişnuită găsim şi în zona Olteniei, o atmosferă destul de însorită, dar şi ceva nori de ploaie la orele serii.

Lunca Dunării și București

Şi în ţinuturile sudice să încălzeşte foarte tare. Se vor atinge chiar şi 33 de grade în Lunca Dunării şi o să avem vreme frumoasă toată ziua. În Bucureşti avem încă o zi cu atmosfera de vară, 30...30 de grade la orele amiezii şi un vamt destul de activ. Minima ajunge la 17 grade.

Vremea la munte

Temperaturile se menţin ridicate şi în zonele de munte, dar pe seară şi la noapte se adună norii şi o să plouă, mai ales în masivele vestice. Până atunci, avem o zi destul de însorită, dar cu vânt intens, mai ales în pe crestele montane.

Cod galben de instabilitate atmosferică valabil până marți

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în cea mai mare parte a ţării, de luni după-amiază, până marţi seară, transmite news.ro.

„În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul şi nordul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei. Vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp şi izolat 50...60 l/mp”, a transmis, luni, ANM. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85...95 km/h), iar local şi temporar şi în vest şi în nord-est (rafale în general de 50...60 km/h).

Avertizarea a intrat în vigoare luni, la ora 15.00, şi este valabilă până marţi seară.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net