Prognoza meteo ANM de Revelion și Anul Nou. Vremea pe regiuni

Ultima actualizare:

    Vremea se răcește în toată țara în următoarele zile. Meteorologii ANM au emis astăzi, 27 decembrie o avertizare ”cod galben” de ninsori slabe, dar viscolite FOTO: Click!
Vremea se răcește în toată țara în următoarele zile. Meteorologii ANM au emis astăzi, 27 decembrie o avertizare ”cod galben” de ninsori slabe, dar viscolite FOTO: Click!

S-a răcit în toată țara. În această dimineață (27 decembrie), la ora 6, erau minus 10 grade în Munții Călimani, minus 13 grade la Vârful Omu și minus 8 grade la Întorsura Buzăului. De vină este un val de frig ce a coborât din Siberia, spun meteorologii ANM. Iată cum va fi vremea de Revelion și de Anul Nou!

Vremea se răcește în toată țara în următoarele zile. Meteorologii ANM au emis astăzi, 27 decembrie o avertizare ”cod galben” de ninsori slabe, dar viscolite în zona înaltă, peste 1800 m, din județele Argeș, Prahova și Dâmbovița. La ora 12.00, ningea slab și în județele Brașov, Covasna, Harghita și Suceava.

Avertizare de vreme severă

Azi, 27 decembrie, la ora 13.00, ANM a emis un nou mesaj de vreme severă în jumătatea de nord a Moldovei. Așadar, este ”cod galben” de azi, 27 decembrie, ora 22.00, până duminică, 29 decembrie, ora 22.00. Va ninge slab , dar viscolit, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, precum și în zona înaltă din județele Covasna, Brașov, Sibiu, Hunedoara și Gorj. Vântul va sufla la rafală peste 50 km/h.

Ceața, vântul și poleiul sunt fenomenele meteo periculoase cu care ne vom confrunta în următoarele zile.

Prognoza meteo ANM de Revelion, în Banat și Crișana

Pentru perioada 29 decembrie - 2 ianuarie, meteorologii estimează o răcire a vremii, cu 2 – 5 grade la prânz și în jur de minus 4 grade noaptea. În ultimele zile din acest an nu sunt prognozate precipitații, iar după 3 ianuarie temperaturile vor urca din nou la 6 – 8 grade la prânz.

Prognoza meteo ANM de Revelion, în Transilvania

Temperaturile au coborât deja, însă meteorologii ANM spun că tot sunt mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă. De Revelion sunt prognozate în jur de zero grade la prânz și în jur de minus 8 grade în timpul nopții. După 4 ianuarie, se va încălzi ușor, până în jur de 2-4 grade. Meteorologii ANM spun că vor fi condiții de precipitații, dar slabe cantitativ.

Prognoza meteo ANM de Revelion, în Mararmureș

Va fi mai cald decât ar fi normal la această dată, chiar dacă temperaturile au coborât. În ultimele zile din acest an, sunt prognozate 0 – 3 grade la prânz și în jur de minus 2 grade în timpul nopții. Meteorologii ANM estimează că vor fi condiții de precipitații în fiecare zi.

Prognoza meteo ANM de Revelion, în Moldova

Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, sunt prognozate în jur de zero grade la prânz și minus 6 grade în timpul nopții. Vor fi condiții de precipitații slabe.

Prognoza meteo ANM de Revelion, în Dobrogea

1 – 2 grade la prânz, până la Anul Nou, apoi temperaturile vor urca ușor, spre 7 grade. În următoarele zile vor fi condiții de ploi slabe.

Prognoza meteo ANM de Revelion, în Muntenia și Oltenia

Se va răci treptat, până la Revelion. Pe 31 decembrie sunt prognozate în jur de 2 grade la prânz, iar în noaptea dintre ani vor fi în jur de minus 4 grade. În noaptea de sâmbătă spre duminică (28/29 decembrie) vor fi condiții de ninsoare slabă.

Prognoza meteo ANM de Revelion, la munte

Va fi frig în acest weekend la munte. Sunt prognozate minus 6 grade la prânz și minus12 grade în timpul nopții dintre ani. Meteorologii ANM estimează că vor fi condiții de ninsoare în zilele următoare.

Citește și:

Vremea în luna decembrie, în România

Fenomene meteo de toamnă-iarnă. Ce sunt și când apar bruma, chiciura, poleiul

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net