Prognoza meteo. Cod galben de ploi până vineri, 17 mai

Ultima actualizare:

    Meteorologii au emis o atenţionare ”cod galben” de ploi însemnate, valabilă de marţi seară (14 mai), în şapte judeţe din zona de sud-vest a ţăriiFOTO: Click!
Meteorologii au emis o atenţionare ”cod galben” de ploi însemnate, valabilă de marţi seară (14 mai), în şapte judeţe din zona de sud-vest a ţăriiFOTO: Click!

Un ciclon puternic a ajuns în țara noastră din Marea Mediterană, după ce a răvășit Italia și Croația. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi însemnate, valabilă de marţi seară (14 mai), în şapte judeţe din zona de sud-vest a ţării. Ploi, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vor fi şi în restul ţării, până vineri.

Un ciclon venit din Marea Mediterană ne aduce ploi însemnate, vânt, grindină și inundații.

Cod galben de ploi, în şapte judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de marţi, 14 mai, de la ora 15.00, până vineri, la ora 10.00. În acest interval, în cea mai mare parte a ţării vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, în jur de 25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare cod galben, valabilă de marţi (14 mai), de la ora 18.00, până miercuri, la ora 10.00, în şapte judeţe din sud-vestul ţării. În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraş-Severin, Timiş şi local în judeţul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse până la 60 l/mp.

Prognoza meteo pentru București

ANM a emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti. Astfel, de marţi (14 mai) de la ora 11.00 şi până vineri (17 mai), la ora 10.00, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor atinge până la 25 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, exceptând ziua de miercuri (15 mai), când vor atinge în jur de 24 de grade. Temperaturile minime vor fi între 10 și 12 grade.

Cod roșu în Croația

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Croaţia, unde sunt în vigoare coduri portocaliu şi roşu de vânt, care va atinge viteze de până la 120 km/h, afectând transportul maritim şi furnizarea electricităţii. Ca urmare, au fost închise mai multe linii maritime.

Prognozele meteorologice pentru canalul Velebit indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de precipitaţii intense şi vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 130 km/h, care creează probleme serioase. Regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Rijeka, golfurile Kvarner şi Kvarnerić, precum şi nordul Dalmaţiei se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise liniile martime: în regiunea Rijeka: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Mali Lošinj-Unije-Susak, Prizna-Zigljen; în regiunea Dubrovnik: Dubrovnik-Lopud-Suđurad; în regiunea Zadar: Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošnj.

Pentru 14 mai, canalul Velebit se află sub avertizare meteorologică cod roşu de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 de kilometri pe oră, iar golfurile Kvarner şi Kvarnerić şi nordul Dalmaţiei se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt.

image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net